Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Her er vinderen af Guldknappen 2014

16.000 læsere har stemt, og ved prisoverrækkelsen i går eftermiddag kunne Alt for damerne så afsløre, hvem der har vundet årets Guldknap.
16.000 læsere har stemt, og ved prisoverrækkelsen i går eftermiddag kunne Alt for damerne så afsløre, hvem der har vundet årets Guldknap.

Alt for damernes designpris Guldknappen går i år til Custommade.

Vinderen blev afsløret ved en prisoverrækkelse i Design Society i København i går eftermiddag, hvor både Custommade og de to øvrige nominerede brands, Designers Remix og Stella Nova, viste deres tøj frem ved et modeshow for publikum.

”Vi er utrolig stolte og beærede over at have vundet prisen. Det er en stor anerkendelse, og en respekt for det arbejde, vi sidder med til daglig – det er jeg virkelig stolt af. Nu har jeg stiftet virksomheden for 12 år siden, og har bygget det hele op fra bunden, og at stå her i dag med den anerkendelse fra læserne, som har stemt på os, betyder virkelig meget,” sagde indehaver og kreativ direktør i Custommade Christian Dam til FashionForum efter prisoverrækkelsen.

Læserne valgte deres vinder

For første gang var det i år Alt for damernes læsere, der havde den afgørende stemme, og siden midten af maj har 16.000 læsere været inde at stemme på deres favorit blandt de nominerede.

“Det giver mening, at læserne også har indflydelse på, hvilket modebrand der i år skal have vores Guldknap. Det er jo læserne, der er ude i butikkerne, og det er dem, der køber tøjet, så vi synes egentlig, det er deres stemme, der skal høres, frem for vores,” udtalte Alt for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen, da de nye regler blev præsenteret i foråret.

LÆS OGSÅ: ”Guldknappen – nu med nye regler”

I Lørdags (23. august 2014) blev den svenske Guldknap uddelt af Damernas Värld ved en ceremoni på Grand Hotel Stockholm. Her gik Guldknap-prisen til Whyred, der efter at have været nomineret fire gange tidligere tog sejren i år.