Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Pilgrim er sat til salg efter tabt voldgiftssag

Smykkefirmaet har tabt en voldgiftssag mod en tidligere tysk samarbejdspartner til et tocifret millionbeløb.
Smykkefirmaet har tabt en voldgiftssag mod en tidligere tysk samarbejdspartner til et tocifret millionbeløb.

Pilgrim tabte for tre uger siden en voldgiftssag, og smykkevirksomheden har ikke det tocifrede millionbeløb, som nu skyldes til en tidligere tysk partner.

Kendelser i voldgiftssager kan ikke appelleres. Eneste mulighed for at undgå en konkurs er et salg, siger bestyrelsesformanden. Ejerne magter ikke at skyde de mange, manglende millioner ind. Det skriver Børsen.dk.

Bestyrelsesformand Lars Bonderup Bjørn, der for fire år siden blev sat ind af Jyske Bank, oplyser, at der allerede forhandles med en kapitalpartner om overtagelse af alle de sunde dele og aktiviteter i Pilgrim.

Samlede krav på omkring 25 mio. kr. fra den tyske partner, nogle vareleverandører og Jyske Bank er efterladt i det gamle Pilgrim-selskab, mens resten er rykket over i det nye Pilgrim A/S, som nu aktivt søges afhændet.

Det er resultatet af en aftale indgået mellem de, der har 25 mio. kr. og ejerne, Annemette og Thomas Adamsen samt deres fire fælles børn.

”Konstruktionen var den eneste mulighed, og der bliver først penge til ejerne, hvis det lykkes at sælge det nye Pilgrim for mere end de 25 mio. kr.,” siger Lars Bonderup Bjørn, der dog klart vurderer, at det kan lade sig gøre.

Pilgrim oplyser i en meddelelse til FashionForum, at driften af virksomheden fortsætter helt uændret, hvilket indbefatter alle nuværende medarbejdere.

Kilde: Børsen.dk