Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

DM&T og DAFI indgår aftale i Copenhagen Fashion Week-varemærkesag

Fremover ejer Danish Fashion Institute som hidtil varemærket Copenhagen Fashion Week, men alle relevante aktører kan benytte varemærket med visse forbehold.
Fremover ejer Danish Fashion Institute som hidtil varemærket Copenhagen Fashion Week, men alle relevante aktører kan benytte varemærket med visse forbehold.

Dansk Mode & Textil og Danish Fashion Institute har netop indgået aftale i sagen om rettighederne til varemærket Copenhagen Fashion Week.

Således er det fremadrettet Danish Fashion Institute, der ejer rettighederne til varemærket, men fremover vil alle modeugens relevante messeaktører have mulighed for at benytte navnet Copenhagen Fashion Week og det dertilhørende logo.

To af modebranchens nøgleaktører, Danish Fashion Institute og Dansk Mode & Textil, afslutter dermed en længerevarende sag vedrørende rettighederne til navnet Copenhagen Fashion Week. Efter en netop overstået modeuge, som fra alle sider betegnes som en succes, har de to parter indgået en aftale, som med Danish Fashion Institutes ord er “til branchens bedste”.

Danish Fashion Institute driver fortsat selskabet Copenhagen Fashion Week Aps og ejer også fremover rettighederne til varemærket Copenhagen Fashion Week. Ligeledes har Danish Fashion Institute de kommercielle og kommunikative rettigheder over Copenhagen Fashion Week.

Men frem over vil alle relevante aktører i modeugen – herunder messer, udstillere og brancheorganisationer – have mulighed for at benytte varemærket Copenhagen Fashion Week i forbindelse med omtale af aktiviteter i forbindelse med modeugen i København.

Forliget betyder, at en forestående retssag aflyses, hvilket glæder Dansk Mode & Textils adm. direktør Thomas Klausen:

”Der er ingen vindere i en retssag som denne. Derfor er jeg lykkelig over, at vi har fundet en forligsløsning, som gavner hele branchen. Denne aftale er med til at samle hele branchen om modeugen, hvilket er meget vigtigt for Danmark som modenation. Den giver også et endnu tættere samarbejde mellem modeugens aktører, som nu også er enige om, at datoerne for modeugens afvikling bør være samlede.”

Danish Fashion Institutes adm. direktør Eva Kruse er også meget positiv:

”Jeg er virkelig glad for, at vi er kommet frem til denne løsning. I stedet for en opslidende retssag, som ville have forringet Copenhagen Fashion Weeks omdømme, står vi nu med en aftale, som er til glæde og gavn for hele modebranchen. Ydermere skaber dette grobund for et godt fremtidigt samarbejde, så jeg vil sige, at vi alle står tilbage som vindere.”