Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Modeugen indefra: Nicholas Nybro

CPHFW SS15. Nicholas Nybro glæder sig til at vise sit tøj i "en rigtig sammenhæng" frem for på bøjler - og så lover showdebutanten at der bliver plads til guld og gøgl.
CPHFW SS15. Nicholas Nybro glæder sig til at vise sit tøj i "en rigtig sammenhæng" frem for på bøjler - og så lover showdebutanten at der bliver plads til guld og gøgl.

Sommeren er over os – og det samme er Copenhagen Fashion Week. I denne og næste uge bringer FashionForum en stribe interviews med aktører fra den danske modebranche – både dem, der afholder modeshow og dem, der er på messerne. FashionForum taler med showdebuttant Nicholas Nybro.

Hvilket modeshow har gjort størst indtryk på dig nogensinde – og hvorfor?
John Galliano har for mig altid været den ultimative showmand, og jeg synes, at hans shows for Dior var intet mindre end perfekte. Jeg håber, at jeg en dag har samme budgetter, så den kan få max gas på alle tangenter.

Hvad gør du for at skabe en uforglemmelig oplevelse for tilskuerne?
Jeg prøver at gøre mit show personligt. Da jeg er et relativt nyt ansigt, er det vigtigt for mig, at folk også forstår mig som designer, og ikke kun ser tøjet. Derudover vil der være et lille tvist til showet, som jeg ikke tidligere har set fra nogle danske designere.

Hvorfor har du valgt at holde show?
Jeg har valgt at holde show, fordi jeg føler, at mit brand er klar til at få et stort skub frem ad, og jeg er meget bevidst om, at mit tøj præsenterer sig bedre i en sammenhæng og på en scene, frem for når det hænger på bøjler. Jeg er en ægte showmand og har altid vidst, at min tid på showscenen nok skulle komme.

Hvordan er det at være ny i showkalenderen?
Det har været udfordrende. Når man er helt ny og ikke er super kendt i branchen, så er det lidt svært. Alle vil have de bedste tider, og det er et kæmpe puslespil at få til at gå op. Men det er helt vildt fedt endelig at se sit navn på den officielle liste.

Hvad har været de største udfordringer ved at holde et show?
Den største udfordring er nok, at jeg ikke kan trække på erfaring fra tidligere, så jeg har trukket i alle kontakter og spurgt frem og tilbage om råd. Og så er det jo pisse træls, at man ikke har uendeligt mange penge. Det ville være skønt, hvis jeg kunne holde mit show uden økonomiske begrænsninger, men der er bestemt også noget fedt i at få tingene til at virke på et mere skrabet budget. De helt store og dyre shows må vente lidt.

Hvad glæder du dig mest til?
Jeg glæder mig til, at lyset bliver slukket i hallen, musikken skruet op og modellerne bliver sendt ind. Så kan jeg ikke gøre mere end bare at nyde showet.

Hvad har inspireret dig til kollektionen?
Til denne kollektion har jeg taget udgangspunkt i en kroketturnering, med alt hvad der dér hører: kroketspillere, tilskuere, flamingoer og en dronning.

Og til showet?
Jeg har valgt at holde showet ret ’clean’, så tøjet står frem. Mit tøj er ret flamboyant og fylder en del i billedet, så for at det ikke skal blive alt for “gøjlet”, bliver showet mere skarpt.

Bruger du meget energi på at lave showpieces og hvorfor?
Nogle vil mene, at mit tøj fremstår som rene showpieces, i min verden kan alt gå, så jeg har ikke haft behov for at designe styles, der skal peppe noget ellers “kedeligt” tøj op, mit tøj er en fest i sig selv. Jeg lover, at der bliver masser af “guld”.