Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Margrethe-Skolen viste masser af prints og detaljer på Rådhuset

CPHFW SS15. Margrethe-Skolen viste afgangselevernes kreationer i formiddag på Københavns Rådhus.
CPHFW SS15. Margrethe-Skolen viste afgangselevernes kreationer i formiddag på Københavns Rådhus.

Barbara i Gongini står om mindre end en time for det officielle åbningsshow ved Copenhagen Fashion Week SS15. Men allerede i formiddag spankulerede de første modeller ned ad podiet på Københavns Rådhus, da Margrethe-Skolen stod for det første off-schedule-show denne sæson.

Her viste i alt 22 dimittender, hvad Danmarks ældste private designskole kan præstere, og særligt prominent på podiet var masser af print – og innovativt herretøj.

En repræsentant for sidstnævnte tendens er Audur Brá Hermannsdottir, der med kollektionen “Apatite” viste mode til – og på – både mænd og kvinder. Her var stærke klare farver, særligt en dyb og meget behagelig rød – der befandt sig lige midt imellem en postkasse og en god bordeaux – kreativ brug af print og ikke mindst en god forståelse for, hvordan man holder herretøj både innovativt nok til at tiltrække periferien og maskulint nok til, at flertallet også godt tør prøve kræfter med det.

En anden dimittend, Anna-Louise Wilk, havde med sin kollektion “More” som en af blot en håndfuld af afgængerne taget en dansk succes-eksport med på podiet: Hun havde nemlig både tasker og hovedbeklædning i pels på podiet – og særligt en kuglerund, overdimensioneret gul pelstaske gjorde et positivt indtryk. Men, bevares, selve kollektionen imponerede også med skarpe, skandinaviske snit i hvid og klare farver, kombineret med asymmetriske detaljer – et kig til en skulder hist og en kontrastfarvet stribe lidt forskudt for midterlinjen pist.

Men tilbage til printet. Særligt Jeanette Jensens kollektion “Different Beauty” formåede nemlig at kombinere prints, så de gav mening i den gode smags hellige navn – hvor forskelligartede sort/hvide prints med Michael Kvium-konnoterende babyhoveder og et roligt, blåt fotografisk sky-og-himmel-print end kan synes! Hun havde hertil indkorporeret få – og velvalgte – sjove læderdetaljer og fremviste således den absolut mest færdige af kollektionerne på podiet.

Sjove detaljer var der nu i øvrigt nok af ved den private designskoles afgangsshow. Eksempelvis Elise Holst Enger, der i kollektionen Seabed Queen havde påsat leopardpletter i et smukt, lyst glitrende og næsten papir-lignende materiale oven på en farveskala i lyse pasteller og douce efterårstoner. Det er i øvrigt også Elise Holst Enger, der står bag Michael Jackson-handsken, der illustrerer artiklen.