Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Åbning af modeuge med grønt fokus

CPHFW SS15. Bæredygtighed og en styrket økonomi i branchen var i centrum, da Copenhagen Fashion Week blev officielt skudt i gang her til eftermiddag på Københavns Rådhus.
CPHFW SS15. Bæredygtighed og en styrket økonomi i branchen var i centrum, da Copenhagen Fashion Week blev officielt skudt i gang her til eftermiddag på Københavns Rådhus.

Bæredygtighed var det altoverskyggende tema for åbningen af Copenhagen Fashion Week, som fandt sted her til eftermiddag.

”Sidste sommer kaldte Financial Times Copenhagen Fashion Week for ’verdens grønneste modeuge’, og i år er jeg glad for at se, at den grønne profil er yderligere styrket,” sagde formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S) i sin åbningstale på Københavns Rådhus, hvor hun nævnte det efterfølgende åbningsshow af Barbara Í Gongini, som et eksempel på den grønne profil.

”Min vision er at se København blive et verdenscentrum for bæredygtig mode. Den grønne vej er den eneste vej frem, og jeg er stolt over at kunne sige, at København allerede er på vej,” lød det fra Sophie Hæstorp Andersen.

Green Walk, Christiansborg-debat og Global Fashion Exchange

Den vision deler hun med Danish Fashion Institutes CEO Eva Kruse, der fra talerstolen fremhævede nogle af mange tiltag og events under modeugen, som er centreret omkring bæredygtighed.

Det gælder eksempelvis udstillingen New Nordic Fashion i Nikolaj Kunsthal, Shopping-guiden The Green Walk, et debat-arrangement om ansvarlighed i modebranchen på Christiansborg på torsdag og tøjbyttemarkedet Global Fashion Exchange på Rådhuspladsen på lørdag.

”Denne modeuge har i særlig grad fokus på bæredygtighed. Vi tror på, at en af de positioner, som København kan indtage internationalt, er at være en bæredygtig modeuge, der præsenterer bæredygtig mode,” sagde Eva Kruse.

Som et positivt supplement til de grønne visioner kunne hun desuden konstatere, at økonomien i modebranchen, efter en række hårde år, ser ud til at være på vej i den rigtige retning.

LÆS OGSÅ: ”Dansk modeeksport i trecifret million-fremgang”

”For første gang siden finanskrisen ramte i 2008, oplever vi nu vækstfremgang i modebranchen. Samtidig siger 30 pct. af de adspurgte modevirksomheder, at de har planer om at ansætte flere, mens kun 10 pct. siger, at de forventer at skulle fyre medarbejdere. Det er første gang siden finanskrisen, at vi har så gode tal,” lød det fra Eva Kruse.