Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge

Værsgo! – Det samlede overblik over modeugen

CFW SS15. Så går det løs! De første messer åbner allerede i dag, og FashionForum giver her et kort overblik over modeugens messer, show-kalenderen, events og meget andet.
CFW SS15. Så går det løs! De første messer åbner allerede i dag, og FashionForum giver her et kort overblik over modeugens messer, show-kalenderen, events og meget andet.

Hvor længe holder messerne åbent under modeugen? Hvilke arrangementer og events bliver afholdt omkring i byen? Og hvor og hvornår er der shows?

FashionForum har traditionen tro sammenstrikket en komprimeret guide til den københavnske modeuge.

Showkalenderen

Ligesom under vinterens og sidste sommers modeuge er showkalenderen opdelt i On- og Off-schedule. I løbet af tirsdag, onsdag og torsdag bliver der i alt afviklet 20 shows på On-kalenderen, mens Off-kalenderen samlet består af 18 shows og events. Som noget nyt er der denne gang indlagt besøg på de tre messer, som en del af On-kalenderen. Tirsdag er der besøg på Vision, onsdag på CIFF og torsdag på Gallery.

I On-programmet står Barbara Í Gongini for det officielle åbningsshow, som finder sted på Københavns Rådhus tirsdag kl. 16, og On-kalenderen bliver lukket med Henrik Vibskovs show på Papirøen torsdag aften kl. 21.

I Off-schedule begynder det hele med Margrethe-skolens show på Københavns Rådhus tirsdag kl. 10, mens Kolding Designskole lukker med deres show i Dansehallerne torsdag aften kl. 21.

Se hele programmet her.

NB: Alle shows kræver invitation.

Messer & showrooms

Ligesom under tidligere modeuger er der tre modemesser: CIFF & CIFF Kids (Bella Center), Vision (Øksnehallen) og Gallery (Forum). CIFF & CIFF Kids og Vision slår allerede dørene op fra i dag, mens Gallery først åbner onsdag.

  • Vision: Søndag-onsdag: 9.00-18.00. Se mere på cphvision.dk. Bemærk, at Vision er rykket tilbage til Øksnehallen.
  • CIFF & CIFF Kids: Søndag-onsdag: 9.00-18.00. Se mere på ciff.dk.
  • Gallery: Onsdag: 9.00-18.00, torsdag-fredag: 10.00-18.00. Se mere på gallery.dk.

Alle messerne er business to business og er således kun åbne for branchefolk og presse. Der er gratis adgang til alle messerne for pressen og branchefolk, såfremt man forudregistrerer sig til én af messerne. Sidste frist for forudregistrering er udløbet hos Vision og CIFF, men kan stadig nås hos Gallery.

LÆS OGSÅ: “Ny viden: FashionForum Goes Live @CIFF”

En række brands viser deres nye kollektioner i showrooms rundt omkring i hovedstaden. Det gælder fx Bruuns Bazaar, Day Birger et Mikkelsen, 2nd Day, m.fl. Du kan finde en liste over de forskellige showrooms på Copenhagen Fashion Weeks hjemmeside.

NB: Besøg i showrooms kræver som udgangspunkt forudgående aftale.

Copenhagen Fashion Festival

Sideløbende med alle de shows, messer og events, der kræver invitation, står Copenhagen Fashion Festival for en stribe arrangementer i hovedstaden, som har det til fælles, at de er åbne for alle.

Festival-programmet indeholder bl.a. shopping- og stylingevents på Nytorv, som under modeugen er omdøbt til Fashion Square. Der er modeudstillinger i Nikolaj Kunsthal og meget mere. Copenhagen Fashion Festival finder sted fra onsdag-lørdag. Se hele programmet på copenhagenfashionfestival.com.

I år der desuden udviklet en ny, gratis app (søg efter: ’CFW’), som giver mulighed for at skræddersy sit eget modeugeprogram og følge med i, hvad der sker bag Rådhusets mure, når shows løber af stablen, og der live blogges, tweetes og instagrammes – direkte fra front row.

Værd at vide for pressen

Den officielle åbningskonference for pressen bliver afholdt på Københavns Rådhus på tirsdag kl. 15.00 og kræver tilmelding på rsvp@copenhagenfashionweek.com.

Som noget nyt vil der på Rådhuspladsen være en Business Lounge, hvor pressen, indkøbere og udstillere har mulighed for at arbejde, oplade mobiler, spise, opmagasinere ejendele i garderobe og meget andet. Business Loungen har åben tirsdag-onsdag: kl. 9-20 og torsdag: kl. 9-18. Læs mere her.

Ligesom tidligere vil der desuden være et presserum på Københavns Rådhus, som er åben for alle pressefolk (fremvis visitkort og ID).

Der er gratis bustransport for pressen mellem alle shows (både On- og Off schedule). Du kan få et Press Bus Pass, når du fremviser visitkort og ID til purseren første gang, du stiger på. Alternativt i Business Loungen på Rådhuspladsen. Pressebussen kører hver morgen fra Rådhuspladsen (Vester Voldgade) 30 min. før første show på programmet. Hvis man vil hoppe på bussen i løbet af dagen, kan man altid finde bussen på adressen for det senest afviklede show. Herfra kører bussen 30 min. efter showets start. Du kan se alle bustiderne her.

NB: Et Press Bus Pass giver ikke adgang til shows eller messer.

Umiddelbart efter hvert show bliver der lagt billed- og videomateriale online til pressebrug på Copenhagen Fashion Weeks hjemmeside (for at få adgang til materialet, skal du registrere dig på sitet).

Hver morgen under modeugen lægger FashionForum en overbliks-artikel her på sitet med dagens vigtigste informationer.