Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Bangladesh-Accord bliver dyrere end ventet i år

Årsberetning fra den internationale Accord viser, at omkostningerne til inspektionen af 1.500 fabrikker vil blive højere end ventet.
Årsberetning fra den internationale Accord viser, at omkostningerne til inspektionen af 1.500 fabrikker vil blive højere end ventet.

Tidligere på ugen offentliggjorde den amerikanske Alliance for Bangladesh Worker Safety deres årsrapport, og nu er turen så kommet til den internationale – primært europæiske – Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh.

Accordens årsberetning viser, at arbejdet med at skabe sikre tøjfabrikker i Bangladesh har været dyrere end ventet.

LÆS OGSÅ: ”Bangladesh-alliance gør status efter et år”

I Accordens første år har fokus været på at inspicere de i alt 1.500 fabrikker, som samarbejdets 180 internationale brands sourcer fra. Dette indledende arbejde vil planmæssigt være gennemført inden udgangen af september måned i år.

Det omfattende inspektionsarbejde har dog været dyrere end, hvad der var budgetteret med, og Accordens medlemmer må derfor nu til lommerne.

”Det har været nødvendigt at søge yderligere kortsigtet finansiering fra de underskrivende brands ved at øge deres bidrag i Accordens andet år. Vi er dog overbeviste om, at dette ekstra, kortsigtede finansieringskrav vil blive kompenseret af en reduktion i bidragene i de sidste af Accordens fem år,” skriver de to bestyrelsesmedlemmer Monika Kemperle og Melanie Steiner i ledelsesberetningen i Accordens første årsrapport.

LÆS OGSÅ: ”Seks danske virksomheder underskriver Bangladesh-aftale”

I alt regner Accord-bestyrelsen med, at der vil være et underskud på 3,4 mio. dollar (ca. 18,2 mio. kr.) ved udgangen af dette kalenderår. Et underskud som dog forventes dækket allerede i maj 2015.

”Vi er overbeviste om, at Accorden er godt positioneret både økonomisk og operationelt til at levere på sit erklærede mål om at skabe en sikker og sund bangladeshisk tøjsektor,” skriver bestyrelsesmedlemmerne i årsrapporten.

Accorden blev etableret i kølvandet på Rana Plaza-kollapset 24. april sidste år, og består i alt af 180 internationale brands – herunder seks danske – og dækker 1.500 fabrikker og 2 millioner ansatte.

Du kan læse hele årsberetningen her.