Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Zara optimerer leveringen med nyt chip-system

Den spanske fast fashion-kæde slår endnu et slag for kortest mulig tid fra fabrik til butik.
Den spanske fast fashion-kæde slår endnu et slag for kortest mulig tid fra fabrik til butik.

Den spanske modegigant Zara, der i forvejen er den kæde, der har den absolut korteste leveringstid fra skitse til færdigt produkt i butikken, forventer nu med et nyt lagersystem at kunne gøre leverandørkæden endnu hurtigere. Det skriver Pambianco News.

Moderselskabet bag Zara, koncernen Inditex, kunne nemlig til det årlige aktionærmøde fortælle, at man i Zara-kæden er i gang med at implementere et mikroprocessor-baseret system, der giver mulighed for at spore et givent stykke tøj fra fabrikken og hele vejen til butikken.

Systemet omfatter, at der implementeres en chip i de plastikalarmer, der sidder i varerne helt fra de forlader fabrikken. Chippen giver mulighed for at tracke varen gennem systemet helt til varen bliver solgt, oplyser Inditex. Formålet er at gøre lageret endnu mere overskueligt ved at holde styr på, hvilke varer der skal genbestilles.

Virksomheden har allerede indført chipsystemet i 700 af de godt 6.300 butikker, og teknologien forventes udrullet i yderligere 500 butikker om året, lød det fra adm. direktør og bestyrelsesformand Pablo Isla i sin præsentation.