Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Kinesiske turister strømmer til Danmark ... og Magasin

Antallet af kinesere, der henlægger ferien til Danmark, er tredoblet siden 2005. Der er penge i de kinesiske turister, understreger DI.
Antallet af kinesere, der henlægger ferien til Danmark, er tredoblet siden 2005. Der er penge i de kinesiske turister, understreger DI.

Sidste år havde kinesiske turister 151.749 overnatninger i Danmark, viser tal, som Metroxpress har trukket hos Danmarks Statistik. Det skriver avisen i dag.

Det er en stigning på 33 pct. i forhold til året før og næsten en tredobling siden 2005. Og der er ingen grund til at tro, at stigningstakten ikke fortsætter, siger Glen Mikkelsen, der er general manager i Dansk Industri i Kina til Metroxpress.

LÆS OGSÅ: Magasin: Kineserne har førsteprioritet

I 2012 brugte kinesiske turister gennemsnitligt 6.628 kr., hver gang de kørte betalingskortet gennem en kreditkort-terminal i Magasin. Det er 12 gange så meget som den gennemsnitlige turist, men det undrer ikke Glen Mikkelsen:

”Magasin har produktinformation på kinesisk, kinesisk talende personale og information over højttalerne på kinesisk, og når turisterne har shoppet, kan de gå op på øverste etage og få refunderet skatten i stedet for at skulle bakse med tax free-kuponer i lufthaven. Det er noget, kinesiske turister skriver om på de sociale medier, når de kommer hjem,” siger han til Metroxpres.

I 2013 rejste 97 mio. kinesere ud af Kina, og det tal ventes at vokse med tocifrede vækstrater frem mod 2020.

Kilde: Metroxpress