Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Bæredygtig mode-workshop på Roskilde Festival

Roskilde Festivalen har i år fokus på bæredygtige forretningsmodeller og inviterer i samarbejde med Copenhagen Business School til ’uformel’ workshop.
Roskilde Festivalen har i år fokus på bæredygtige forretningsmodeller og inviterer i samarbejde med Copenhagen Business School til ’uformel’ workshop.

Brancheorganisationer, politikere og andre interesserede i CSR i modebranchen er blevet inviteret til Roskilde Festival for i dag at deltage i en workshop med fokus på bæredygtighedsudfordringerne og -potentialerne inden for beklædning og tekstil på baggrund af den nyeste forskning inden for området og konkrete, praktiske eksempler.

”Det er godt at se, at en stor platform som Roskilde Festival vælger at sætte fokus på bæredygtige løsninger i modebranchen. Jeg håber, at vi med workshoppen kan få endnu flere til at se muligheder i en bæredygtig og mere ansvarlig branche,” siger udviklingsdirektør Jonas Eder-Hansen fra Danish Fashion Institute, der fortsætter:

“Men vi skal også have forbrugerne med, så næste gang håber jeg, at branchen kan interagere mere med festivaldeltagerne.”

Jonas Eder-Hansen holder et oplæg med udgangspunkt i blandt andet Clevercare, der er et globalt initiativ med det formål at præge forbrugerne til at behandle deres tøj mere miljøvenligt.

Workshoppen er et led i et igangværende samarbejde mellem Copenhagen Business School og Roskilde Festivalen, “Rio til Roskilde”, og bygger på nyeste forskning inden for bæredygtige løsninger. Workshoppen er kun for allerede tilmeldte deltagere fra modebranchen og vil finde sted fredag d. 4. juli i et lukket område, der kræver et specielt armbånd.

FashionForum følger naturligvis op på samarbejdet.