Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Ny pris belønner danske virksomheders CSR-indsats i udlandet

Udenrigsministeriet lancerer ny CSR-pris, der belønner danske virksomheders indsats for at vise samfundsansvar i udviklingslande og vækstøkonomier.
Udenrigsministeriet lancerer ny CSR-pris, der belønner danske virksomheders indsats for at vise samfundsansvar i udviklingslande og vækstøkonomier.

Udenrigsministeriet lancerer i samarbejde med Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) en ny pris til virksomheder, der gør en særlig CSR-indsats i udviklingslande og vækstøkonomier.

Prisen, CSR Abroad, vil blive uddelt til en virksomhed, der har bevist, at god forretning, strategisk CSR og overholdelse af internationale standarder for social, miljømæssig og økonomisk udvikling kan gå hånd i hånd, skriver ministeriet på deres hjemmeside.

I praksis kan virksomheden have gjort en særlig indsats for at fremme respekt for arbejdstagerrettigheder og menneskerettigheder i udlandet. Virksomheden kan have skabt sunde arbejdspladser med gode arbejdsforhold og sikret væsentlig fremgang i forhold til de 10 principper under FN’s Global Compact – herunder miljø og anti-korruption. Virksomheden kan også have bidraget proaktivt til at opfylde bredere målsætninger som for eksempel FN’s udviklingsmål inden for fattigdomsbekæmpelse og bæredygtig udvikling.

”Danske virksomheder er allerede gode til at arbejde ansvarligt som en naturlig del af deres forretning i Danmark. Når det handler om at håndtere de sociale og miljømæssige udfordringer i udlandet og særligt i udviklingslande, er der dog nye udfordringer og dilemmaer, der skal tackles,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse.

En jury bestående af fagfolk vil få til opgave at udpege vinderen af CSR Abroad, som vil modtage prisen CSR Awards den 30. oktober i Horsens.

Virksomheder kan søge om nominering ved at udfylde ansøgningsskemaet på følgende link,  og sende det til csrabroad@um.dk senest den 14. august 2014.