Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Asos har mistet 20 pct. af lagervarer i brand

Branden, der lørdag tvang Asos til at lukke for salget, har kostet en femtedel af lageret i Barnsley, hvor 70 pct. af det samlede lager findes.
Branden, der lørdag tvang Asos til at lukke for salget, har kostet en femtedel af lageret i Barnsley, hvor 70 pct. af det samlede lager findes.

Den britiske – og delvist danskejede – onlinekæmpe Asos måtte lørdag lukke for ordreindtaget, da der sent fredag aften startede en brand på lageret i Barnsley. Nu har Asos dog igen åbnet butikken – der er blevet gjort rent, og det er opgjort, at branden har kostet koncernen ca. en femtedel af lagervarerne på stedet. Det skriver bbc.com.

Og det er altså ca. 70 pct. af Asos’ samlede lager, der befinder sig i Barnsley. Ved udgangen af maj var lagerværdien sat til ca. 159 mio. pund (1,4 mia. kr., red.). Dog meddeler Asos, der er en børsnoteret virksomhed, at de har fuld forsikringsdækning på “mistet lagerfortjeneste som følger af driftsforstyrrelser”.

Brandvæsenet i South Yorkshire, som slukkede branden, der brød ud sent fredag aften, behandler branden som påsat og har påbegyndt en efterforskning. Asos siger:

“Hverken teknologi, automatik eller selve bygningerne har taget skade af branden. Vores umiddelbare estimat er, at ca. 20 pct. af den samlede lagerbeholdning på stedet er blevet påvirket af enten selve branden eller sprinklersystemet. Oprydningen gik hurtigt og begyndte lørdag morgen. Som følger åbnede vi for kundeordrer klokken 2 i morges,” lyder det ifølge Retail Week fra Asos.

Branden var ikke skyld i personskader, men satte altså websitet ud af spillet fra lørdag til søndag. Det er ikke første gang, Asos har været ramt af en brandulykke. I 2005 blev distributionscentret i Hemel Hempstead nemlig skadet på grund af en eksplosion i et nærliggende benzindepot. Centret var efterfølgende lukket i fem dage.

Asos er delvist ejet af direktøren bag den danske Bestseller-koncern – Anders Holch Povlsen sidder nemlig på 27 pct. af aktierne i den britiske virksomhed.