Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Adidas indleder designsamarbejde med britisk stjerneskud

Den Britiske sangerinde Rita Ora udforsker nyt territorium når hun - som den første kvindelige kunstner nogensinde - designer en kollektion for Adidas Originals.
Den Britiske sangerinde Rita Ora udforsker nyt territorium når hun - som den første kvindelige kunstner nogensinde - designer en kollektion for Adidas Originals.

Listen over Adidas’ designsamarbejder er lang og inkluderer blandt andre prominente navne som Jeremy Scott, Pharrel Williams, Stella McCartney og Raf Simons.

Forventningerne hviler derfor tungt på den kun 23-årige sangerinde Rita Oras skuldre, når hun skal løfte arven fra tidligere vellykkede samarbejdskollektioner.

Samtidigt bliver hun den første kvindelige kunstner, der påbegynder et samarbejde med det tyske sportsmærkes underafdeling Adidas Originals. Over for WWD.com understreger Rita Ora, at hun ikke er skræmt af designudfordringen men er bevidst om forskellen på at være designer og sangerinde.

Den britiske singer-songwriter synes, at det er sjovt – og surrealistisk – at skulle designe tre kollektioner for et mærke, hun altid har været fan af:

”Jeg er kæmpefan af mærket. Det er så sejt, at jeg får denne mulighed med et mærke jeg solgte, da jeg var yngre,” siger Rita Ora til WWD.com.

På nuværende tidspunkt er der planlagt tre kollektioner med Rita Ora som frontfigur. Den første kollektion er opdelt i fem underkollektioner, hvoraf den første lander i butikkerne d. 21. august 2014, mens den sidste del af kollektionen først kan købes fra 1. november 2014.

Prisniveauet ligger mellem 150-2.500 kr.