Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Prisfest: Bronzemedalje til dansk guldsmed

Den danske guldsmed Lau Joakim Ebbesen modtager en af årets Hetsch-medaljer ved årets prisuddeling.
Den danske guldsmed Lau Joakim Ebbesen modtager en af årets Hetsch-medaljer ved årets prisuddeling.

To kunsthåndværkere modtog ved årets uddeling af Kunsthåndværkerprisen Hetsch-medaljen, mens tre modtog rejselegatet på 15.000 kr.

Overrækkelsen fandt sted ved Haandværkerforeningens traditionsrige medaljeoverrækkelse i Københavns Rådhus’ store sal, hvor Hetsch-medaljen blot var én ud af de mange medaljer og legater, der blev overrakt.

Dette års modtagere af Hetsch-medaljen er keramiker Louise Secher Gaarmann, der modtager sølvmedalje for sine reblignende keramikskulpturer fra serien ”Ropes & Knots,” og guldsmed Lau Joakim Ebbesen, der modtager bronzemedalje for en smykkeserie med bl.a. kranie- og sørøvermotiver. Modtagerne af rejselegatet er pottemager Sigrid Hovmand for tre skåle med indlagte mønstre fra serien ”Sandrytmer”, kunstner Maria Bang Espersen for værket ”Spoon and Fork Study,” og kunstner Martine Nyrup for tre urneinspirerede objekter i tekstil.

Det er tredje år, KEA overrækker Hetsch-medaljen – Kunsthåndværkerprisen af 1879, som går til kunsthåndværkere, hvis værker går op i en højere enhed både kunstnerisk og håndværksmæssigt. Jørgen Ravnsbæk, KEAs Erhvervschef overrakte prisen til de præmierede kunsthåndværkere i overværelse af Hendes Majestæt Dronningen.

Han glæder sig i en pressemeddelelse over prisceremonien:

”Vi er meget glade og stolte over at kunne være med til igen at uddele denne fornemme pris. Vi håber, såvel erfarne som unge kunst- og designstuderende vil tage prisen til sig og se den som et springbræt i deres karriere. Udover den obligatoriske udstilling i Danmark har vi nemlig også udstillet sidste års vinderværker i Skt. Petersborg, hvilket har øget opmærksomheden hos både danske og internationale design- og kunsthåndværksinteresserede forbrugere.”