Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Modeuge

Designkonkurrence former og fremmer bæredygtigt design

Til august starter EcoChic Design Award, der uddanner bæredygtige designere, og danske designere kan være med i konkurrencen om en capsule-kollektion i eget navn.
Til august starter EcoChic Design Award, der uddanner bæredygtige designere, og danske designere kan være med i konkurrencen om en capsule-kollektion i eget navn.

Det tager omkring ni måneder at deltage i hele forløbet bag designkonkurrencen EcoChic Design Award. Opgaven er, som arrangøren Redress selv formulerer det, at ”skære affald fra modetøj.” Og danske designere med mindre end tre års professionel erfaring kan deltage i konkurrencen, hvor finalisterne ved et show under Hong Kong Fashion Week konkurrerer om en bæredygtig capsule-kollektion i eget navn.

Ifølge Christine Dean, der er grundlægger og adm. direktør i miljø-NGO’en Redress, er det op til næste generation af bæredygtige designere netop at gøre det.

Vi kan ændre modeindustrien

”Designet har indflydelse på omkring 80-90 pct. af produktets økonomi- og miljømæssige påvirkning, og det sætter designeren i en magtfuld position. Vi kan altså ændre modeindustrien lige derfra, hvor moden udspringer,” forklarer Christina Dean og fortsætter:

LÆS OGSÅ: DHL lancerer international designkonkurrence

”Vi vil derfor uddanne og gøre up-and-coming designere og designstuderende i stand til at forfølge en karriere inden for bæredygtig mode,” siger Christina Dean og fortsætter:

”Vi udstyrer designerne med værktøjer til bæredygtig design og udfordrer blandt andet til at source tekstilaffald. Alt sammen for at gøre dem i stand til at omstille sig til en bæredygtig fremtid.”

Show under Hong Kong Fashion Week 

Processen afrundes med et show under Hong Kong Fashion Week i januar 2015. Her præmieres den dygtigste bæredygtige designer med muligheden for at designe en capsule-kollektion af genbrugsmaterialer.

Konkurrencen for 2014/2015 er åben for designere med mindre end tre års professionel erfaring. Designeren skal være bosat i enten Hong Kong, Kina, Taiwan, Singapore, Malaysia, Englang, Frankrig, Tyskland, Sverige og Danmark.

Tilmeldingsfristen er den 15. august 2014. Læs mere her. 

 

Zero Waste, Upcycling og Rekonstruktion

EcoChic Design Award har endvidere lavet tre videoer, der berører de teknikker og områder, undervisningen tager udgangspunkt i:

1. Zero-waste-designteknikken eliminerer tekstilaffald på designstadiet. Se videoen:

2. Upcycling genbruger lavkvalitetsmaterialer til produkter af højere kvalitet. Se videoen:

3. Rekonstruktion af gammelt færdigproduceret tøj. Se videoen: