Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Annonce for JOOR
Indland, Kalender

Tusind og en hat - Stor udstilling i Rundetårn

Danske Modister og Hattemagere inviterer til stor udstilling om hattens historie i Rundetårn. Udstillingen kan besøges allerede denne uge og helt indtil 15. juni.
Danske Modister og Hattemagere inviterer til stor udstilling om hattens historie i Rundetårn. Udstillingen kan besøges allerede denne uge og helt indtil 15. juni.

Foreningen Danske Modister og Hattemagere præsenterer denne måned en stor hatteudstilling i Rundetårn i København. Foreningen skriver sådan her om udstillingen:

“Hatte kan være elegante, grimme, sjove, sørgelige, praktiske, besværlige, uundværlige og har altid sendt signaler til omverdenen om dens bruger.

Hatten er med andre ord, det der gør brugeren helt speciel. Alle ved hvad en hat er, de færreste ved hvordan den fremstilles, og hvad den kan betyde for deres omgivelser.”

På udstillingen kan gæsterne gå på opdagelse i modistens værksted, opleve et bredt udvalg af danske – og udenlandske hattedesigneres kreationer, hatte fra det danske kongehus, teaterhatte, og gå ind i prøverummet og finde en hat, der passer.

Foreningens formål med denne udstilling er at sætte fokus på et lille håndværksfag, fortælle en historie om hatte, og sætte ord på, hvorfor “hatten er og fortsat bør være en del af vores kulturhistorie.”

Foruden en række modister og hattemagere vil et udvalg af inviterede designere udstille deres specielle kreationer, heriblandt smykkekunstneren Zarah Voigt.

Udstillingen løber fra den 3. maj til den 15. juni og kan besøges i Rundetårn, Købmagergade 52A. Alle dage fra kl. 10-18.