Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Chris Pedersen siger farvel til Cover Man

Efter fire år hos Malling Publications - først som redaktionschef på Cover, siden som chefredaktør på Cover Man, hopper Chris Pedersen nu til et andet medie.
Efter fire år hos Malling Publications - først som redaktionschef på Cover, siden som chefredaktør på Cover Man, hopper Chris Pedersen nu til et andet medie.

Efter fire år på Cover har Chris Pedersen valgt at søge nye udfordringer. Han stopper derfor som chefredaktør for Cover Man til fordel for jobbet som vært og tilrettelægger på et helt nyt modeprogram på DR K.

“DR K henvendte sig og spurgte, om jeg havde lyst til at være med, og da de tilbød en rolle både som vært og tilrettelægger, sprang jeg til. Jeg tænkte, at det var på tide med nye udfordringer,” siger den nyslåede fuldtidsvært til FashionForum og tilføjer:

“Mine år hos Malling Publications (udgivelseshuset bag Cover og Cover Man, red.) har været gode, sjove og udfordrende både som redaktør og chefredaktør. Men jeg glæder mig også til at prøve nogle helt andre sider af.”

Chris Pedersen har flere gange tidligere været tilknyttet DR K med freelanceopgaver som vært for henholdsvis programmerne Moderedaktørens dagbog, Modekoder og Danmarks unikke stilikoner, og som anmelder på Smagsdommerne.

Men denne gang tager den afgående moderedaktør altså springet fuldt ud:

“Det er jo min fjerde DR K-produktion, og derfor følte jeg, at det var på tide at prøve at dykke rigtig ned i både udvikling og indholdssiden af det at lave TV,” siger han til FashionForum.

Programmet, han bliver tilknyttet, har endnu ikke fået en titel, men der er tale om en reportage-/dokumentarprogramrække om forfængelighed som kulturelt fænomen her i Danmark.

“Vi er stadig i udviklingsfasen, men det er et program om de ting, som vi omgiver os med, og hvad det siger om os. Mode, kunst, musik og så videre. Det er vildt spændende,” siger Chris Pedersen.

Der er planlagt seks afsnit med premiere på DR’s kulturkanal omkring modeugen i august. Jobbet er tidsafgrænset, så Chris Pedersen satser på, at magasinjournalistikken får hans opmærksomhed igen i fremtiden, og så har han desuden “en række andre projekter i støbeskeen”.

Chris Pedersen blev udnævnt chefredaktør på magasinet Cover Man i december 2013 og var før dette redaktionschef på magasinet Cover. Før dette arbejdede han frem til 2010 som freelancejournalist på blandt andre Horse Rider’s Journal, Euroman, Nylon og Politiken.