Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Byt dig til en ny garderobe

I morgen omdannes Rådhuspladsen til et kæmpe tøjbyttemarked. Det er åbent for alle og tøjet er gratis.
I morgen omdannes Rådhuspladsen til et kæmpe tøjbyttemarked. Det er åbent for alle og tøjet er gratis.

”Det er skræmmende hvor meget tøj, der kasseres eller som bare ligger og ikke bliver brugt. Dét sammenholdt med den kritiske ressourceknaphedsdagsorden gør, at vi ikke kan være andet bekendt end at indtænke nye forbrugsmønstre.”

Sådan siger Eva Kruse, direktør i Danish Fashion Institute, som står bag arrangementet Fashion Exchange, der i morgen omdanner Rådhuspladsen til en kæmpestor – og gratis – tøjbyttebørs.

En tredjedel af det tøj, vi har liggende i vores garderober, har ikke været brugt inden for det seneste år. Samtidig har 80 pct. af det tøj, vi smider ud, helt op til 75 pct. af dets levetid tilbage. Disse fakta har motiveret Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Festival til at arrangere Fashion Exchange – et event, der gør op med køb-og-smid-væk-mentaliteten.

Reglerne for Fashion Exchange er simple. Medbring det tøj, du ikke længere bruger, og gå hjem med alt det, du finder og kan lide. Det koster dig ikke noget.

Fashion Exchange afholdes i forlængelse af verdens største begivenhed om bæredygtig mode Copenhagen Fashion Summit, der løb af stablen i Operaen i går og samlede over 1.100 nøglepersoner fra modebranchen verden over.

Det er anden gang, at Copenhagen Fashion Festival afholder tøjbyttemarked på Rådhuspladsen. Sidste gang var i august i fjor, hvor 2.000 danskere dukkede op og byttede i alt 5,2 ton tøj på seks timer.

Fashion Exchange finder sted i morgen, lørdag den 26. april, på Rådhuspladsen fra kl. 10.00-16.00. Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Læs mere om eventet her