Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Kalender

Overblik - Her er alle ugens CSR-begivenheder

Denne uge byder ikke bare på Copenhagen Fashion Summit. Fra i dag og til og med lørdag bugner kalenderen med CSR-begivenheder i modebranchen.
Denne uge byder ikke bare på Copenhagen Fashion Summit. Fra i dag og til og med lørdag bugner kalenderen med CSR-begivenheder i modebranchen.

Der er CSR i alle afskygninger på programmet denne uge, når København i morgen danner rammen om verdens største tomøde om bæredygtig mode – Copenhagen Fashion Summit. Her samles mere end 1000 af modebranchens internationale hovedaktører for at finde gode løsninger for en mere bæredygtig modeindustri.

Men det er ikke kun i Operaen, det skal handle om en bæredygtig modebranche de kommende dage. Den 24. april markerer nemlig også årsdagen for den største ulykke i modeindustrien nogensinde: kollapset af tøjfabrikken Rana Plaza i Bangladesh, hvor mere end 1100 mennesker mistede livet.

FashionForum giver her et overblik over ugens begivenheder i CSR-modens tegn.

Onsdag d. 23. april

Copenhagen Fashion Summit – Pre-Summit
Selvom Copenhagen Fashion Summit først løber af stablen torsdag, er der allerede i dag lagt i ovnen til et præ-summit, hvor Kering, H&M, Novozymes og Supply-Link hele eftermiddagen holder workshops hos Danish Fashion Institute på H.C. Andersens Boulevard. De fire workshops er by invitation only, men du kan læse mere om indlæggene på FashionForum i morgen.

Global Leadership Award in Sustainable Apparel (GLASA)
I aften uddeles årets GLASA til en virksomhed, der med succes har taget modebranchens CSR-udfordringer op og fundet gode, bæredygtige løsninger. De nominerede er: Kering, Pants To Poverty, The Natural Capital Coalition og Miljøstyrelsen. Arrangementet er by invitation only, men FashionForum deltager ved ceremonien og afslører vinderen efterfølgende.

H&M Long Live Fashion
På Højbro Plads spiller H&M op til dans – og genbrug – når den svenske modegigant tre dage i træk inviterer nysgerrige forbipasserende til koncert med blandt andre Wafande og viser udvalgte varer fra kædens bæredygtige Conscious-kollektioner. Endvidere er der mulighed for at indlevere bæreposer med gammelt tøj til genanvendelse via H&M Garment Collection – til gengæld for en rabatkupon til kædens butikker. d. 23.-25. april, hver dag fra kl. 16. Åbent for alle.

Torsdag d. 24. april

Copenhagen Fashion Summit
Hvert andet år afholder Danish Fashion Institute verdens største topmøde om bæredygtig mode. Denne gang deltager mere end 1.100 af modebranchens stakeholders fra hele verden – og på scenen er blandt andre CSR-eksperter fra Bottega Veneta, H&M, Financial Times og Kering. Arrangementet kræver billet – Kontakt Maria Jæpelt fra Danish Fashion Institute for info: mj@danishfashioninstitute.dk. FashionForum dækker naturligvis hele begivenheden.

Rana Plaza Fashion, fotoudstilling på Arbejdermuseet
Et år efter, tekstilfabrikken Rana Plaza kollapsede uden for Dhaka, leder folk stadig i ruinerne efter deres pårørende. Fotograf Søren Zeuth fortæller med sine billeder om det tragiske efterspil i Bangladesh oven på historiens største ulykke i modeindustrien, hvor flere end 1.1000 mennesker mistede livet. Udstillingen Rana Plaza Fashion åbner i dag kl. 13 på Arbejdermuseet, Rømersgade 22 i København. Fotografierne udkommer også samlet i bogform – læs mere her.

H&M Long Live Fashion
Se beskrivelse ovenfor.

Fyraftensmøde LO
I anledning af årsdagen for ulykken på Rana Plaza holder 3F, Ulandssekretariatet, Clean Clothes Campaign og Globale Seniorer fyraftensmøde under overskriften

Paneldebat hos LO: Et år efter Rana Plaza – Hvordan vender vi ræset mod bunden?
3F stiller i anledning af årsdagen for Rana Plaza spørgsmål ved, hvordan vi sikrer social ansvarlighed i modebranchens produktionslande. I panelet er blandt andre Jessmin Begum, en af de første, der nåede frem og hjalp ofrene på Rana Plaza, Mads Bugge Madsen, formand for Ulandssekretariatet, Flemming Hansen, koordinator for 3F’s arbejde i Sydasien. Paneldebat kl. 17-19, hos LO, Islands Brygge 32D. Alle er velkomne.

Mindehøjtidelighed – Aldrig igen Rana Plaza
Clean Clothes Campaign tænder et lys for hver af de 1138 omkomne i katastrofen på Rana Plaza. Det foregår kl. 21 på Kultorvet i København, hvor der samtidig er korkoncert. Alle er velkomne.

Fredag d. 25. april

H&M Long Live Fashion
Se beskrivelse ovenfor.

Lørdag d. 26. april

Fashion Exchange
Danish Fashion Institute gør op med køb-og-smid-væk-kulturen, når der for anden gang inviteres til Fashion Exchange på Rådhuspladsen. Deltagere medbringer brugt men brugbart tøj som “adgangsbillet” til byttemarkedet, hvorfra de kan tage de andre deltageres tøj med hjem – ganske gratis. Det foregår på Rådhuspladsen kl. 10-16 og er åbent for alle – dit brugte tøj er adgangsbillet!