Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

House of Fraser solgt til kinesisk selskab

Den tidligere Illum-ejer – britiske House of Fraser – er solgt til kinesiske Sanpower for 4,3 milliarder kr.
Den tidligere Illum-ejer – britiske House of Fraser – er solgt til kinesiske Sanpower for 4,3 milliarder kr.

Den 165 år gamle britiske butikskæde House of Fraser er blevet overtaget af det kinesiske konglomerat Sanpower i en handel på over 4,3 milliarder kroner. Det skriver The Guardian ifølge Business.dk.

Det er angiveligt den største oversøiske handel foretaget af en kinesisk virksomhed.

House of Fraser købte i 1972 det danske stormagasin Illum, men briterne tabte penge på Illum og skilte sig af med det københavnske indkøbscenter.

Nu er House of Fraser så selv solgt i en milliardhandel. Det kinesiske konglomerat Sanpower har købt 89 procent af aktierne for 480 millioner pund, svarende til over 4,3 milliarder kroner.

Sanpower er noteret på børsen i Shanghai og er ejet af multimillionæren og tidligere embedsmand Yuan Yafei. Han grundlagde Sanpower i 1993, og konglomeratet består i dag blandt andet af medier og stormagasiner.

De sidste 11 procent af House of Fraser er ejet af milliardæren Mike Ashley, som blandt andet ejer Sports Direct samt fodboldklubben Newcastle United.

House of Fraser har 7.300 fastansatte, som har fået besked på, at salget ikke vil ændre deres ansættelsesforhold i første omgang.

Kilde: Business.dk