Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nørgaard og Belika indgår forlig

Strikproducenten Belika har indgået forlig med Mads Nørgaard om en kopi af en strikket sømandstrøje. Bodsbetalingen går til værestedet Reden.
Strikproducenten Belika har indgået forlig med Mads Nørgaard om en kopi af en strikket sømandstrøje. Bodsbetalingen går til værestedet Reden.

Mads Nørgaard og strikproducenten Belika indgår frivilligt forlig i sagen om kopiering af Mads Nørgaards sømandstrøje. Sådan skriver Mads Nørgaard i en pressemeddelelse, der fortsætter:

“Mads Nørgaard designede for fem år siden en moderne version af sømandstrøjen med kontrast-lynlås. Modellen som har vundet stor udbredelse, er blevet en salgssucces og en signaturvare for Mads Nørgaard. Flere konkurrenter har på det seneste kopieret trøjen i mere eller mindre vellignende versioner.”

Videre fremgår af meddelelsen:

“I efteråret 2013 konstaterede Mads Nørgaard, at en særdeles nærgående kopi benævnt ’Hanstholm Strik’ var kommet på markedet. Kopien gav anledning til omfattende forveksling. Da Mads Nørgaard ønskede denne version standset, konstaterede han, at der ikke fandtes et firma ved navn ’Hanstholm Strik’. Det viste sig, at selve producenten af Mads Nørgaards sømandstrøje, Belika i Ikast, stod bag ’Hanstholm Strik’ kopien. Beslutningen om at producere kopien var blevet truffet af Belikas tidligere ledelse.

Mads Nørgaard og Belika har nu indgået et forlig i sagen, hvorefter Belika omgående indstiller produktion og salg af kopi-trøjen, og Belikas nye direktør Niels Orloff beklager og stiller sig uforstående overfor den tidligere ledelses beslutning om overhovedet at acceptere ordren.

Som en del af det frivillige forlig betaler Belika en bod til Mads Nørgaard A/S, som Mads Nørgaard ønsker doneret til Værestedet Reden i København.

Parterne er enige om at ’Hanstholm Strik’ trøjen er en ulovlig kopi, og lægger hermed sagen bag sig. Parterne glæder sig til at fortsætte det gode samarbejde om de smukke produkter, der stadig bliver strikket i Ikast i Danmark.

Mads Nørgaard udtaler:

“Det var i virkeligheden Frank Jensen, der for alvor gjorde mig bekendt med eksistensen af Hanstholm Strik. Jeg blev chokeret, da jeg så ’Hanstholm Strik’ kopitrøjen og erfarede, at det var Belika, der strikkede den. Jeg finder det æreløst at producere en kopi af et velkendt design, man allerede producerer. Sagen handler for mig om andet end penge, og jeg har derfor bedt Belika overføre det aftalte beløb til Værestedet for narko-prostituerede på Vesterbro i København, Reden.

For mig har det været afgørende, at den nye ledelse på Belika har håndteret sagen så redeligt, og jeg glæder mig derfor over, at vi kan fortsætte vores gode samarbejde om de smukke trøjer. Jeg er stolt af, at vi er med til at opretholde, at der stadig strikkes på heden ved Ikast og produceres i Danmark.”