Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ny branchekalender bekæmper overlappende presse-events

Ny online kalender skal hjælpe branchen til at koordinere events og pressedage indbyrdes.
Ny online kalender skal hjælpe branchen til at koordinere events og pressedage indbyrdes.

Netop som pressedagene, hvor stylister og moderedaktører har mulighed for at smugkigge på den kommende sæsons kollektioner, ruller ind over landet, lancerer en dansk stylist et nyt onlineværktøj, der sikrer, at PR-bureauernes arrangementer ikke lapper over hinanden.

Stylist Pily Ottesen er manden bag sitet, By Invitation Only, og han har i flere år fornemmet et behov for fælles PR-planlægning på tværs af instanserne, så bureauerne undgår at oprette events oven i hinanden. Det kan nemlig skade alle parter, siger Pily Ottesen:

”Det kan være kritisk at være nødsaget til at aflyse i sidste øjeblik eller opleve, at de inviterede kun tropper op i 10 minutter. Jeg har hørt om mange, der har oplevet at planlægge en begivenhed samtidig med en anden begivenhed for de samme inviterede,” siger Pily Ottesen til FashionForum.

Hjemmesiden, hvor indtil videre et godt stykke over 20 PR-bureauer har tilmeldt deres arrangementer, er et gratis og relativt simpelt, hvor medlemmer kan gøre opmærksom på deres events ved at plotte dem ind i en onlinekalender. Ønsker man – fx af konkurrencehensyn – ikke at afsløre, hvad et event præcist omfatter, er det muligt kun at indtaste et mere overordnet tema eller en afsender i kalenderen.

Men. Hvis sitet skal blive en succes, kræver det at størstedelen af branchen er med på ideen og støtter op om brugen af kalenderen, siger Pily Ottesen:

”Et netværk er kun så stærkt som medlemmerne gør det,” siger han og håber derfor, at branchen har en vilje til at samarbejde omkring konceptet.

Pily Ottesen gør yderligere opmærksom på, at hjemmesiden udelukkende er henvendt branchen og er lukket for pressen og offentligheden. Han overvejer dog på sigt at åbne for en ny side, der er offentligt tilgængelig.

Login forespørgseler kan sendes til: contact@byinvitationonly.dk