Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Fifth Avenue Shoe Repair er begæret konkurs

Den ti år gamle svenske modevirksomhed blev først forladt af ejerne. Nu har de nye investorer begæret virksomheden konkurs.
Den ti år gamle svenske modevirksomhed blev først forladt af ejerne. Nu har de nye investorer begæret virksomheden konkurs.

Den svenske modevirksomhed Fifth Avenue Shoe Repair er begæret konkurs. Det skriver Habit.se.

Grundlæggerne Astrid Olsson og Lee Cotter forlod den 10 år gamle virksomhed tidligere på foråret, og den nye bestyrelse, der blev indsat i sidste uge, tæller blandt andre Göte Johansson, som gik ind i virksomheden som majoritetsejer i et håb om, at nyfinansieringen kunne bidrage til at rekonstruere virksomheden. Han siger imidlertid nu til Habit:

“Min ambition har været, at varemærket skulle leve videre. Jeg har finansieret forårskollektionen og en capsule-kollektion. Men efterårskollektionen er sat på hold.”

På spørgsmålet om, hvorfor Fifth Avenue Shoe Repair begæres konkurs allerede, inden rekonstruktionen er ført til ende, siger han:

“Der mangler penge. I løbet af de seneste tre år har virksomheden tabt tilstrækkeligt med penge, mellem 12 og 14 mio. [svenske] kr. Man har haft for store omkostninger i forhold til omsætningen. Foruden på grund af pengemangel blev beslutningen om at fortsætte droppet, fordi grundlæggerne valgte at hoppe fra selskabet. De ønskede ikke at fortsætte i en ny konstellation.”

Selskabet Fifth Avenue Shoe Repair udbydes i forbindelse med konkursen, og Göte Johansson fortæller, at varemærket og lageret med efterårsvarerne skal sælges.

“Vi får se, hvor stor interessen er. Jeg håber, at varemærket overlever.” 

Kilde: Habit.se