Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

H&M fjerner krænkende tanktop fra butikkerne

Tanktop med en Davidsstjerne og et kranium er trukket tilbage fra H&M’s butikker.
Tanktop med en Davidsstjerne og et kranium er trukket tilbage fra H&M’s butikker.

[Opdateret den 1. april kl. 14.25. Opdatering i kursiv.]

På en tur i H&M på Oxford Street i London faldt den israelske blogger Eylon Aslan-Levy over en tanktop med et opsigtsvækkende print.

Printet bestod af en davidsstjerne og et kranium. Dette gav anledning til modsatrettede følelser hos Eylon Aslan-Levy, der – med egne ord – blev overrumplet og forvirret over toppens budskab. I et blogindlæg på The Times of Israel, skriver han:

“Jeg tvivler på, at designeren havde anti-semitiske hensigter, men vi kan ikke komme udenom at sammensætningen, ligegyldigt hvor tilfældig den er, er upassende og stødende.”

Eylon Aslan-Levy er ikke den eneste, der har markeret sig i debatten om den omtalte top.

Mark Gardner, kommunikationsdirektør i watch dog-organisationen Communication Security Trust, udtaler til avisen The Jewish Chronicle:

”Hvis du så en tilfældig forbipasserende på gaden med denne t-shirt, kunne du meget vel tro, at budskabet var anti-semitisk og købt på en nynazistisk hjemmeside eller lignende.”

H&M trak tanktoppen tilbage fra butikkerne med øjeblikkelig virkning og udtaler til The Times of Israel, at koncernen oprigtigt undskylder og beklager dybt, hvis blusen har virket stødende.

H&M i Danmark oplyser, at tanktoppen ikke har været til salg da H&M herhjemme “blev opmærksomme på den mulige fortolkning af T-shirten før vi fik henvendelser fra kunder.”

[Opdateret den 1. april kl. 14.25]