Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Design Challenge udfordrer Filippa K og Designers Remix

I alt 11 nordiske modehuse er udvalgt til at deltage i det bæredygtige modeprojekt Design Challenge. Resultatet havner på catwalken ved Copenhagen Fashion Summit 2014.
I alt 11 nordiske modehuse er udvalgt til at deltage i det bæredygtige modeprojekt Design Challenge. Resultatet havner på catwalken ved Copenhagen Fashion Summit 2014.

Når Copenhagen Fashion Summit den 24. april slår dørene op for verdens største event med fokus på bæredygtig mode, er det ikke kun på talerstolen, det sker.

Designers Remix, Marimekko og Filippa K er nemlig blandt de elleve nordiske modehuse, der ønsker at bevise, at bæredygtig mode er lige så attraktiv som ikke-bæredygtige alternativer.

De elleve modehuse viser deres bæredygtige kreationer ved et modeshow ved Copenhagen Fashion Summit, og juryen, som skal bedømme, minikollektionerne, består af blandt andre Nina Riccis chefdesigner Peter Copping og H&M’s kreative rådgiver Margareta van den Bosch.

Det er Danish Fashion Institute, der i samarbejde med H&M og tekstilnetværksorganisationen C.L.A.S.S., arrangerer showet Design Challenge.

Deltagerne er Designers Remix (DK), Filippa K (SE), Marimekko (FI), David Andersen (DK), JÖR by Guðmundur Jörundsson (IS), Gudrun & Gudrun (FO), Ivana Helsinki (FI), Leila Hafzi (NO) og Barbara I Gongini (DK).

De har i deres designs brugt økologiske og genanvendte materialer, men også metervarer af fx genbrugte plastflasker og bambus. Det er blandt andre H&M, C.L.A.S.S., Lenzing, Monocel og Hemp Fortex, der har stillet materialer til rådighed.

Charlotte Eskildsen, kreativ direktør i Designers Remix, siger i en meddelelse fra Danish Fashion Institute om processen:

“Dette projekt har været mere end bare en sjov og kreativ udfordring; det har været en øjenåbner. Jeg er blevet præsenteret for et hav af innovative materialer, som jeg ikke vidste eksisterede, og jeg er meget spændt på at løfte sløret for mine bæredygtige designs ved modeshowet under Copenhagen Fashion Summit.”

Der er nedsat en jury til at fremhæve de mest bemærkelsesværdige præstationer. Juryen består af Peter Copping, chefdesigner for Nina Ricci, Kai Margrander, chefredaktør for Harpers Bazaar Germany, Julie Gilhart, modekonsulent og tidligere fashion director for Barneys New York, Margareta van den Bosch, kreativ rådgiver i H&M, Catarina Midby, chef for bæredygtig mode i H&M og Giusy Bettoni, direktør og grundlægger af C.L.A.S.S.

”Jeg er meget begejstret over at være en del af juryen til dette års Design Challenge. Jeg kender flere af de nordiske designere allerede, så jeg er utrolig nysgerrig efter at se, hvordan de har valgt at arbejde med materialerne, og hvordan de vil bevise, at tøj kan være både smukt og bæredygtigt på samme tid. Det er et vigtigt signal at sende til både industrien og forbrugerne,” siger Peter Copping i en meddelelse.

Foruden selve Design Challenge har Copenhagen Fashion Summit desuden allieret sig med ISKO, som er verdens største producent af denimstof, og udfordret fem nordiske modemærker, Wackerhaus (DK), Ivana Helsinki (FI), JÔR by Guómundur Jörundsson (IS), Barbara I Gongini (DK) and A Question Of (DK) – til hver at skabe et sæt tøj af bæredygtig denim. Denimkreationerne vil ligeledes blive fremvist på modeshowet under Copenhagen Fashion Summit.