Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

H&M i etisk selskab med Gap og Levi's

Den svenske modevirksomhed er eneste eruopæiske repræsentant på analysebureauet Ethispheres liste over årets 144 mest etiske virksomheder
Den svenske modevirksomhed er eneste eruopæiske repræsentant på analysebureauet Ethispheres liste over årets 144 mest etiske virksomheder

H&M er netop som eneste europæiske modevirksomhed blevet kåret som en af verdens mest etiske koncerner. Det er det uafhængige forskningscenter Ethisphere Institute, der har udvalgt årets 144 mest etiske koncerner til deres liste, World’s Most Ethical Companies 2014.

Foruden svenske H&M optræder Levis Strauss og Gap som eneste modevirksomheder på listen. Det er fjerde gang, H&M er med på oversigten, der sætter fokus på “virksomheder der fortsætter med at hæve barren for etisk lederskab og virksomhedsadfærd”.

“Hele fællesskabet omkring World’s Most Ethical Companies tror på, at kunder, ansatte, investorer og regulatorer har stor indflydelse på tilliden, og at god governance er helt centralt for arbejdet med at vinde denne tillid,” lyder det fra Ethispheres adm. direktør Timothy Erblich, der i en meddelelse fortsætter:

“H&M er en del af det fællesskab, der har investeret meget i at drive performance gennem deres virksomhedspraksis. Vi ønsker alle hos H&M tillykke med den ekstraordinære præstation.”

Udvælgelsen af de mest etiske virksomheder sker på baggrund af Ethisphere Institutes Ethics Quotient, hvor der optjenes point i fem nøglekategorier: 1. etik og compliance, 2. ry, lederskab og innovation, 3. governance, 4. samfundsansvar og 5. etikkultur.

Rammen om og metodikken bag denne “etiske kvotient” udvikles og forfines løbende af ekspertkonsulenter i Ethispheres netværk og af World’s Most Ethical Company Methodology Advisory-panelet.