Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Kompensation til Rana Plaza-efterladte er på vej

Det forventes, at erstatningerne kan påbegyndes udbetalt til katastrofens ofre og efterladte i løbet af den kommende måned.
Det forventes, at erstatningerne kan påbegyndes udbetalt til katastrofens ofre og efterladte i løbet af den kommende måned.

Der mangler stadig 40 mio. dollar (215 mio. kr.) i den kasse, som kompensationen skal udbetales fra, når ofrene og de efterladte efter den katastrofale sammenstyrtning på Rana Plaza-fabrikken i Bangladesh, der kostede flere end 1.100 mennesker livet, næste måned begynder at modtage deres kompensation. Det skriver Just-Style.com.

Indtil videre har otte virksomheder indvilliget i at betale erstatning til de i alt 3600 tekstilarbejdere, mens en lang række yderligere virksomheder stadig er under pres for at tilslutte sig aftalen. Det forventes endvidere, at de otte, der allerede har meldt sig under fanerne, spytter yderligere i kassen.

De otte virksomheder tæller – foruden den danske producent af arbejdstøj, Mascot – Mango, Inditex (koncernen bag blandt andet Zara-kæden, red.), Primark, Bon Marche, El Corte Ingles, Loblaw og Premier Clothing.

Ifølge Just-Style.com har følgende virksomheder sandsynligvis også et link til Rana Plaza:

Adler, Auchan, Benetton, Camaieu, Carrefour, Carrona, Cato Fashions, Children’s Place, JC Penney, Kids for Fashion, Lee Cooper, Manifattura Corona, Matalan, NKD, Premier Clothing, PWT (Texman), Store 21, Yes Zee og Walmart.

Det forventes, at komiteen, der står for at udbetale erstatningen, får leveret i hvert fald de første to mio. dollar til arbejderne forud for årsdagen for ulykken d. 24. april.