Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Skoringen taber stort i konkurssag

Selskabet bag Skoringen og Zjoos, Shoe-d-vision, har mistet 14 mio. kr. på en nordisk forhandlers konkurs.
Selskabet bag Skoringen og Zjoos, Shoe-d-vision, har mistet 14 mio. kr. på en nordisk forhandlers konkurs.

Shoe-d-vision som er selskabet bag Skoringen og Zjoos har netop offentliggjort et historisk dårligt resultat for 2013. Det skriver epn.dk i dag.

Ifølge Epn.dk går selskabet fra et overskud i 2012 på 7 mio. kr. til et underskud i 2013 på knap 10 mio. kr. Det betyder at Shoe-d-vision er gået omkring 17 mio. kr. tilbage i deres resultat.

LÆS OGSÅ: Asos-aktien faldt med en femtedel

Årsagen til det store tab er, at en af selskabets norske forhandlere er gået konkurs. Det har kostet Shoe-d-vision omkring 14 mio. kr., og det har betydet at det budgetterede overskud er blevet til et underskud.

”Det har fyldt meget hos os. Hvis vi ikke havde haft det tab, ville vi egentlig have holdt vores budget og på trods af et vanskeligt marked være kommet ud med et overskud,” siger Claus Thrane til epn.dk.

shoedv_

Konsekvensen er butikslukninger 

Den norske konkurs har betydet, at en del norske butikker er blevet lukket. Samtidig har man lukket butikker i nogle danske provinsbyer. Direktøren ser dog med positive øjne på 2014.

”Grundlæggende har vi en sund udvikling og en god struktur, så vi forventer at komme tilbage på sporet i år og komme ud med et fornuftigt regnskab. Den norske sag og det store tab har fyldt rigtig meget i 2013, så derfor har vi også sat mange aktiviteter i gang for at undgå noget tilsvarende i fremtiden,” siger Claus Thrane.

Direktøren peger også på, at mange fritstående skobutikker uden for kæder har lukket ned, hvilket har skabt en bedre konkurrencesituation for eksempelvis Skoringen og Zjoos.

Kilde: epn.dk