Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi, Udland

Asos-aktien faldt med en femtedel

Svage vintermåneder i 2014 betyder kæmpefald i aktien hos den britiske webshop Asos, der er delvist på danske hænder.
Svage vintermåneder i 2014 betyder kæmpefald i aktien hos den britiske webshop Asos, der er delvist på danske hænder.

Væksten daler i den britiske webgigant Asos, og det smitter i dag af på aktien, der i løbet af dagen er faldet med i alt imponerende 22 pct.. Det er det største fald på en enkelt dag siden oktober 2008, da krisen tog fat.

Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg steg Asos’ omsætning i januar og februar med 26 pct., hvor stigningen de forudgående fire måneder var noget bedre og lød på 38 pct. Det er særligt en svag australsk dollar og russisk rubel, der er skyld i den faldende indtjening.

Asos-aktiens værdi er ellers gennem de seneste fem år blevet 25-doblet – en stigning, der herhjemme i øvrigt kommer Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen til gode. Han ejer nemlig med 27 pct. af aktierne godt en fjerdedel af Asos og offentliggjorde de første indkøb i maj 2010.

Men nu går det altså den anden vej. Det bekymrer dog ikke Asos’ adm. direktør Nick Robertson, der pr. telefon til Bloomberg siger:

“Læs ikke for meget ind i et tomåneders-overblik. Det er en meget kort periode. Jeg har talt med en række detailhandlende, og februar har været en blød måned for de fleste. Oven i det har vi så haft valutaer, der arbejdede imod os særligt i Australien og Rusland,” lyder det fra topchefen, som tilføjer, at der allerede i marts er tegn på bedring.