Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Koncernen bag Kansas siger farvel til topchefen

Kwintet, der blandt andet producerer arbejdstøjsmærket Kansas afskediger adm. direktør Mikael Sternberg efter fire år med røde tal på bundlinjen.
Kwintet, der blandt andet producerer arbejdstøjsmærket Kansas afskediger adm. direktør Mikael Sternberg efter fire år med røde tal på bundlinjen.

Det er hårde tider hos den danske arbejdstøjsgigant Kwintet, der blandt andet producerer Kansas-tøj. Det skriver Dagbladet Børsen, der videre beretter, at Kwintet trods en omsætning på 4 mia. kr. har arbejdet med røde tal på bundlinjen siden 2009.

Og med seneste regnskab, der viste et underskud på 270 mio. kr., har bestyrelsen fået nok og afskediget virksomhedens adm. direktør Mikael Sternberg.

“Bestyrelsen havde et møde i december, hvor vi blev enige om, at selskabet trænger til en ny topchef,” siger den svenske bestyrelsesformand Lennart Nylander til Dagbladet Børsen. Kwintet har været danskejet, indtil kapitalfonden Axcel solgte fra til IK Investment Partners. I dag har Kwintet hovedkontor i Malmø i Sverige.

Mikael Sternberg blev ansat i 2010 i håbet om, at han kunne vende skuden, der var på gal kurs som følger af krisen – siden 2008 har Kwintet tabt mere end en milliard kroner. Næste regnskab fra Kwintet falder i juni 2014. Bestyrelsen håber på overskud i 2015. 

Poul Erik Tofte, der også sidder i bestyrelsen, er sat ind som midlertidig øverste chef.