Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi, Udland

Versace sælger 20 pct. af selskabet

Det italienske modehus har solgt 20 pct. af virksomheden til et amerikansk investeringsselskab for at få råd til ekspansion.
Det italienske modehus har solgt 20 pct. af virksomheden til et amerikansk investeringsselskab for at få råd til ekspansion.

Versace sælger 20 pct. af virksomheden til det amerikanske investeringsselskab Blackstone, som samtidig skyder 150 mio. euro ind i Versace. Det skriver Womens Wear Daily.

Siden grundlægger Gianni Versace blev myrdet i 1997 har den resterende familie ejet virksomheden. Hans niece Allegra Versace Beck, hans søster Donatella Versace og hans bror Santo Versace har henholdsvis 50 pct., 20 pct. og 30 pct. af Versace.

Santo Versace vil fortsat fungere som bestyrelsesformand ligesom, at Donatella Versace fortsætter i rollen som kreativ direktør.

”Vi har opnået en stærk og unik position inden for luksusmode, og jeg tror, at denne investering i virksomheden kombineret med vores klare retning vil gøre os i stand til at realisere Versaces potentiale,” udtaler Donatella Versace ifølge FashionUnited.

Planer om børsnotering inden for få år

Ifølge FashionUnited vil Versace bruge den nytilførte kapital fra Blackstone til at investere yderligere i virksomhedens retail-netværk på såvel eksisterende som kommende markeder. Konkret vil der blive investeret i subbrandet Versus Versace samt i en udvidelse af accessories-sortimentet og en forstærkning af e-handels-forretningen.

Versace udsender deres årsregnskab i slutningen af marts, men har allerede afsløret, at de forventer en stigning i omsætningen på 18 pct. sammenlignet med sidste regnskab og en stigning i nettoindtjeningen før skat (EBITDA) på 50 pct. til 69 mio. euro.

I forbindelse med Blackstones køb er det italienske modehus blevet vurderet til at udgøre en samlet værdi af en milliard euro. Planen er, at modehuset skal børsnoteres inden for de kommende 3-5 år.

Kilder: FashionUnited, WWD