Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Smykkedesignere fra KEA udstiller i Rusland

KEA indtager sammen med Kopenhagen Fur Rusland med et fælles designfremstød i Skt. Petersborg fra den 6. marts.
KEA indtager sammen med Kopenhagen Fur Rusland med et fælles designfremstød i Skt. Petersborg fra den 6. marts.

Ruslands klima gør pels til en naturlig del af påklædningen, og med høje vækstrater inden for eksport af dansk mode til Rusland er det helt oplagt, at Kopenhagen Fur udstiller showpieces fra deres nyeste pelskollektion i Skt. Petersborg. Hvert showpiece er blevet skabt med fokus på at kunne bruge pels til hverdag og bygger på de nyeste pelsteknikker og er udviklet af Kopenhagen Studios egne buntmagere. Alle showpieces kommer fra Kopenhagen Furs kreative internationale center, Kick.

Med tre udstillinger på Det Danske Kulturinstitut i Skt. Petersborg Petersborg viser Kopenhagen Fur og KEA, hvad aktuelt dansk design, smykker og kunsthåndværk kan byde på.

KEA udstiller vinderværkerne fra den seneste Kunsthåndværkerprisen af 1879 og smykker skabt af guldsmede uddannet ved Institut for Ædelmetal.

De udstillende kunstnere fra Kunsthåndværkerprisen tæller blandt andre væver Bodil Neergaard, der deltager med to tæpper, guldsmed Mareike Kanafani med  to ringe i beton samt guldsmed og KEA-studerende Olga Raben med en halskæde i sølv og sten.

Fra Institut for Ædelmetal udstilles smykker fra de tidligere studerende Christine Bukkehave, Sophie Teik Hansen, Birgitte Holmsteen, Maja Røhl og Katja Jæger.  

”Vi håber med samarbejdet, at udstillingerne kan blive de første ud af mange fælles kultur- og designfremstød i fremtiden. Vi er utrolig glade for, at den nye institutleder Finn Andersen og kulturinstituttet i Skt. Petersborg vil vise KEAs bredtfavnende arbejde med design og kunsthåndværk. Sammen med Kopenhagen Furs showpieces håber vi, at publikum vil se udstillingerne som et vindue ind til aktuelt dansk kunsthåndværk, smykkekunst og mode,” siger Louise Juncker, der arrangerer KEAs udstillinger i Skt. Petersborg. De tre udstillinger kan ses på Det danske kulturinstitut i Skt. Petersborg fra den 7. marts.