Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

TEKO-show markerer midtjysk synergi

På næste torsdag viser TEKOs designdimittender deres afgangsprojekter på Aarhus Rådhus. Det sker blandt andet som led i at støtte regionens satsning på de kreative erhverv.
På næste torsdag viser TEKOs designdimittender deres afgangsprojekter på Aarhus Rådhus. Det sker blandt andet som led i at støtte regionens satsning på de kreative erhverv.

Aarhus satser stort på de kreative erhverv, og det skal et modeshow næste fredag på Aarhus Rådhus markere, samtidig med at TEKO-dimittenderne får mulighed for at vise deres bachelorprojekter frem for virksomheder, presse og andre modeinteresserede.

”Det giver mening for os at udnytte og støtte op om den synergi, som findes i hele det midtjyske. Vi har aktiviteter på tværs af Region Midt, og det er vores ambition at bidrage til at binde tingenge sammen og udnytte de stærke faglige miljøer,” siger Anne Mette Zachariassen, der er direktør for Højskolen for Kreative Erhverv og derunder TEKO.

TEKO viser hvad de kan 

Ud over at støtte op om de nye initiativer, der skal styrke de kreative erhverv i Aarhus er formålet, også at give nyuddannede designere en mulighed for at blive eksponeret. Der er nemlig ifølge Anne Mette Zachariassen en høj grad af beskæftigelse i de jyske modevirksomheder, og derfor skal TEKO’s nyuddannede designere have lov til at vise, hvad de kan:

”Vi er altid optagede af at vores færdige designbachelorer får mulighed for at vise deres ting, og da der findes en voksende modeklynge i Aarhus, så føles det helt rigtigt at lave og gennemføre modeshowet i Aarhus,” siger Anne Mette Zachariassen.

16 mio. til kreativ vækst

Ifølge DR P1 har Region Midtjylland bevilliget 16 mio. kr. til projektet ”More Creative”, der blandt andre støtter projektet Headstart Fashion, som favner et samarbejde mellem Aarhus kommune, uddannelsesinstitutionen TEKO og midtjyske modevirksomheder, fx Hummel og Metropol.

LÆS OGSÅ: H&M’s talentspejder: Det er en gave at se de unge designeres kollektioner

Målet er ifølge Christian Chapelle, daglig leder hos Headstart Fashion, at gøre Midtjylland til en af den internationale modes såkaldte hot spots. Det siger han til DR P1.

”Vi tænker Aarhus og regionen her som knudepunkt, men vi vil gerne skabe bro til resten af Danmark og også meget gerne internationalt, hvis det er muligt,” siger Christian Chapelle.

Den vision ser Anne Mette Zachariassen også for sig:

”Det drejer sig helt overordnet om at tænke den jyske del af modebranchen sammen med København i fælles nationale perspektiver,” siger Anne Mette Zachariassen afslutningsvis.

Showet finder sted på Aarhus Rådhus torsdag d. 27. februar kl. 18.30.