Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Copenhagen Fashion Week rykker modeugen

Modeugen rykker på startdagen til sommer. "Det er ikke den optimale løsning, men under omstændighederne er det den eneste fornuftige løsning, vi kan se," lyder det fra bestyrelsesformand i DAFI, Niels Eskildsen.
Modeugen rykker på startdagen til sommer. "Det er ikke den optimale løsning, men under omstændighederne er det den eneste fornuftige løsning, vi kan se," lyder det fra bestyrelsesformand i DAFI, Niels Eskildsen.

Efter at CIFF tidligere på året meddelte, at de fra og med sommermodeugen ændrer på datoerne, således at den store messe i Ørestad holder åbent søndag til onsdag (mod hidtil torsdag til søndag), fulgte Vision trop (dog kun søndag-tirsdag). Kun Gallery bevarer åbningsdagene onsdag til fredag.

Det får nu Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week til at rykke på dagene. Ved sommerens Copenhagen Fashion Week kommer showdagene derfor til at løbe fra tirsdag til og med torsdag.

I dag udsendes følgende besked til Danish Fashion Institutes samarbejdspartnere:

Kære medlemmer, kære modebranche,

Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week har med interesse og bekymring fulgt debatten omkring modemessernes udmeldinger omkring deres placering fra august 2014. Da det er vores ophav som organisation, at vi handler på vegne af branchen, er nedenstående initiativ vores bud på, hvordan vi bedst muligt – og på branchens præmisser – løser de udfordringer, modeugen står overfor lige nu.

CIFF har meddelt at ville holde åbent fra søndag den 3. august til og med onsdag den 6. august, mens Vision har meddelt, at deres åbningsdage er fra søndag den 3. august til og med tirsdag den 5. august. Gallery fastholder de oprindelige åbningsdage fra onsdag den 6. august til og med fredag den 8. august.

”Der skal ikke herske tvivl om, at vi synes, det er en rigtig kedelig udvikling for København, at modeugen bredes ud over flere dage. Vores største bekymring går på, om begivenheden udvander sig selv, og om byen som helhed mister effekten af et event, som også smitter af på alt fra detail til restauranter og natteliv,” siger Eva Kruse, direktør for Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week.

På den baggrund har formandskabet og ledelsen i Copenhagen Fashion Week besluttet at flytte showkalenderen til august 2014 således, at den begynder tirsdag og slutter torsdag. Således bliver den officielle åbning af Rådhuset og showkalenderen tirsdag den 5. august og med sidste show-dag torsdag den 7. august.

”Ved at åbne for ugens modeshows fra tirsdag bygger showkalenderen bro mellem de to messeperioder, og ønsket er, at den skal fungere som en samling på midten af modeugen. Samtidig sikres det, at attraktive aftener som onsdag og torsdag stadig er i spil, hvor København også kan byde på lidt mere natlige/festlige aktiviteter, hvilket mange mærker, besøgende og københavnere er glade for,” fortæller Eva Kruse.

”Det skal understreges, at dette ikke er nogen optimal løsning, men p.t. den eneste fornuftige vi kan se under omstændighederne,” siger Niels Eskildsen, formand i Danish Fashion Institute og direktør i Designers Remix, og fortsætter: ”Vi vil fortsat arbejde for at få samlet modemesserne på de samme dage, da vi stadig mener, det er det bedste for modeugen og dansk mode i fremtiden.”

Danish Fashion Institute og Copenhagen Fashion Week hører desuden også gerne i den nærmeste fremtid fra branchen ang. forslag/ideer til en fremadrettet løsning for modeugens placering.