Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /var/www/vhosts/fashionforum.dk/httpdocs/wp-content/themes/fashion-forum/template-parts/content.php on line 13
Modeuge

Modeballet er åbnet - med socialt ansvar på tapetet

I dag går det for alvor løs med Copenhagen Fashion Week. Pressekonferencen på Københavns Rådhus markerede her til formiddag den officielle start på en uge fyldt med shows, messer og modearrangementer.
I dag går det for alvor løs med Copenhagen Fashion Week. Pressekonferencen på Københavns Rådhus markerede her til formiddag den officielle start på en uge fyldt med shows, messer og modearrangementer.

COPENHAGEN FASHION WEEK AW14. Både adm. direktør for Danish Fashion Institute Eva Kruse og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager lagde i åbningstalen, der onsdag middag skød modeugen i gang, vægt på det sociale ansvar i modebranchen.

Eva Kruse fortæller blandt andet om de sager, der ofte opstår i forbindelse med modeugens modeller, og slår fast hvor vigtigt det er, at der bliver arbejdet for bedre vilkår for disse drenge og piger. I 2007 blev der således indledt et samarbejde mellem DAFI og Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser. Resultatet af dette initiativ udmundede i 2013 i tre tiltag for branchen; minimumsalder på 16 år, sund og nærende mad efter hvert show og en minimumsløn til alle modeller.

I dag bliver så et nyt tiltag offentliggjort; frivilligt sundhedstjek for alle modeller. For selvom mange modeller ikke lider af spiseforstyrrelser, er der nogle, som gør.

”Mange tror, at modeller lider af anoreksi, fordi de er så tynde. Men det gør mange af dem slet ikke. De er modeller, fordi de har de rette mål. Og vi har brug for at rydde de rygter af vejen, for de smukke drenge og piger, som går på catwalken i dag,” sagde Eva Kruse.

Forår på vej

Margrethe Vestager fokuserer på de forretningsmæssige forandringer i branchen. Hun fortæller, at det har været nogle meget hårde år. Også for den danske modebranche. Nogle virksomheder har været nødt til at lukke, mens andre stadig kæmper for at overleve. Heldigvis, mener hun dog, er vi endelig på vej mod bedre tider.

”Det, vi har set i krisen, er et nyt fokus på kunderne, effektivitet, reducering af omkostninger samtidig med et stadigt fokus på godt design og god kvalitet til den rette pris. Og heldigvis kan vi begynde at se lys for enden af catwalken”, oplyste Margrethe Vestager.

Med lysere tider, hvor Danmark jager efter nye markeder i blandt andet Asien, er det imidlertid vigtigere end nogensinde at have fokus på det ansvar, som følger med, afslutter ministeren:

”Med voksende succes, kommer også et større ansvar. Men ikke kun ansvaret for godt design, god kvalitet og gode priser, men også et ansvar for vores værdier. Værdier som i høj grad er bæredygtighed. Og derfor er jeg rigtig glad for at se, at bæredygtighed igen er en prioritet på skemaet under Copenhagen Fashion Week”, afsluttede hun.