Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Så er vinderen fundet i H&M Design Award 2014

Det blev 24-årige Eddy Anemian fra Belgien, der løb med førstepræmien og de 50.000 euro i den svenske koncerns store konkurrence.
Det blev 24-årige Eddy Anemian fra Belgien, der løb med førstepræmien og de 50.000 euro i den svenske koncerns store konkurrence.

Vinderen af H&M Design Award 2014 er Eddy Anemian, 24-årig studerende ved La Cambre i Bruxelles. Vinderkollektionen blev i dag præsenteret ved et modeshow under Mercedes-Benz Stockholm Fashion Week.

Ud over showet har Eddy vundet 50.000 euro og muligheden for at sælge styles baseret på kollektionen i udvalgte H&M-butikker og på hm.com til efteråret. Det skriver H&M i en pressemeddelelse.

H&M Design Awards jury bestod af designeren Erdem, skuespilleren Michelle Dockery, stilekspert Michelle Harper, moderedaktør for Vogue UK Serena Hood, senior moderedaktør for Vogue Italy Sara Maino samt H&M’s kreative designchef Ann-Sofie Johansson og H&M’s kreative rådgiver Margareta van den Bosch.

“Alle dommerne var vilde med Eddys kollektion, både det romantiske look og det fine håndarbejde, som er tydeligt, når man ser tøjet tæt på. Han er en værdig vinder og en kommende stjerne i modeverdenen,” siger Ann-Sofie Johansson.

“Eddys arbejde var virkelig smukt. Han har anvendt nogle spændende tekstilteknikker og skabt elegante silhuetter. Fremtiden tegner lys for ham, og jeg glæder mig til at se hans arbejde i fremtiden,” siger modedesigner Erdem.

Eddy, der stammer fra Chamond i Frankrig, vandt H&M Design Award 2014 med sin 4. års-kollektion med titlen They Can Cut All The Flowers, They Cannot Keep Spring From Coming. Den var inspireret af Tilda Swinton i filmen I Am Love og den franske maler Ingres, med blomstrede møbelstoffer, som var skåret og rekonstrueret i løse silhuetter med kontrast af volanter i vandtæt stof med marmoreffekt. Eddy studerer nu på sidste år ved La Cambre og håber engang at få sit eget brand.

“Jeg var utrolig glad for at vinde H&M Design Award og få muligheden for at vise min kollektion ved Mercedes-Benz Stockholm Fashion Week. Jeg har i meget lang tid haft ønske om at få mit eget brand, og det giver præmien mig måske mulighed for,” siger Eddy Anemian.

Det er tredje år, H&M Design Award uddeles for at opmuntre og støtte unge modetalenter, som står på tærsklen til deres karriere. Studerende fra 32 designskoler kæmpede om at blive udvalgt som en af de otte finalister, hvis arbejde blev præsenteret for juryen.