Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Modeuge, Navne

Modeugen indefra: Wackerhaus

Trine Wackerhausen er tilbage på showscenen efter halvandet års pause. Nu er hun atter tilbage med fornyet energi, og en kollektion som er inspireret af Willumsen’s maleri ”Bjergbestigersken”.
Trine Wackerhausen er tilbage på showscenen efter halvandet års pause. Nu er hun atter tilbage med fornyet energi, og en kollektion som er inspireret af Willumsen’s maleri ”Bjergbestigersken”.

Copenhagen Fashion Week er over os, før vi ved det, og FashionForum tager pulsen på branchen forud for vinterens store begivenhed. Her er det kreativ direktør og partner Trine Wackerhausen, der er i den varme stol og fortæller om det, at afholde modeshow.

Hvad har inspireret dig til AW14-kollektionen?

Bjergbestigning og bjerglandskaber. Inspirationen kom med Willumsen’s maleri  ”Bjergbestigersken”. Motivet er en kvinde, hun står drømmende og stolt, og lyser af både ynde og styrke mod den grove natur. Jeg blev helt draget af hendes look –  hendes udstråling og styling er perfekt til vores kollektion ”Mount Sparkle”.

Hvilke fordele er der ved at holde show?

Showet rummer så mange ekstra dimensioner, at det giver mig større mulighed for at formidle inspirationen og stemningen i kollektionen. En anden bonus er, at arbejdsvinduet bliver forlænget og man er lidt oppe at køre på et pre-showrush, så derfor udvikler kollektionen sig ofte endnu mere, fordi man har kollektionen mellem hænderne i længere tid.

Hvad glæder du dig mest til ved at holde show?

Bare det at holde show! Vi har holdt pause fra showscenen siden SS13, og nu føles det bare ekstremt dejligt at være tilbage med fornyet energi.

Hvad er den største udfordring ved at holde show?

At holde overblikket og få koordineret alle der hjælper. Der er mange mennesker involveret i processen, og der skal følges op på alle, for at sikre at vi er på samme spor og at tidsplanen ikke skrider.

Hvilke detaljer bruger du mest tid på inden showet?

Vi bruger mest tid på at lave showpieces for at forstærke udtrykket og silhuetten i kollektionen. Der er en dejlig kreativ frihed i at arbejde med outfits, som ikke nødvendigvis skal sættes i produktion. Det er ren leg!

Hvad laver du selv under showet?

Jeg ville ønske det var anderledes, men helt ærligt så har nok tendens til bare at gå lidt i cirkler og bekymre mig unødigt. Jeg håndterer generelt ikke stress skide godt. Så som regel er det min søster og min ven Jesper, der har det store overblik, og det er virkelig dejligt at vide der er tjek på det hele – men i år vil jeg oppe mig. Ingen cirkler!

Hvordan ser din showdag ud fra du vågner til du går i seng?

Jeg vågner som regel tidligt og har en rastløs fornemmelse i kroppen. Så tænker jeg over, hvor skør men også hvor dejlig dagen bliver, og at jeg lige må huske at nyde det. Så tager jeg et langt bad, gør mig i stand og tager til kontoret. Der er altid en masse akutte problemer der skal fikses og tages stilling til, så dagen flyver af sted – og så står jeg pludselig på location og hele cirkusset er i gang. Kæmpe show rush og adrenalin kick. Nedpakningen efter showet er lidt en kold tyrker. Jeg prøver at komme op på dupperne igen med en bajer sammen med holdet, nogen gange lykkes det og det bliver en fest og andre gang cykler jeg bare hjem på hovedet i seng.