Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Udland

Oslo Fashion Week er aflyst

Oslo Fashion Week har eksisteret i mange år, men til februar vil der ikke være nogen officiel modeuge i Norge.
Oslo Fashion Week har eksisteret i mange år, men til februar vil der ikke være nogen officiel modeuge i Norge.

For et år siden trak L’Oréal sig som hovedsponsor ved Oslo Fashion Week, og siden har det været uklart, hvordan fremtidsudsigterne så ud for den norske modeuge. Nu er arrangementet til februar blevet aflyst, og der er på nuværende tidspunkt ikke fastlagt en strategi for de kommende sæsoner. Sådan skriver Dagbladet (NO) i dag.

LÆS OGSÅ: ’Oslo Fashion Week risikerer lukning – mister hovedsponsor’

Pål Vasbotten, daglig leder af den norske modeuge, har i en pressemeddelelse fortalt, at aktiviteterne bliver aflyst af flere årsager. Den primære grund er dog mangel på samarbejde og deltagelse i branchen. Oslo Fashion Week har nu fokus på at etablere et bredt ejerskab til at fortsætte aktiviteterne i fremtiden, men derudover er intet fastlagt.

Oslo Fashion Week er de seneste år blevet kritiseret for blandt andet ikke at kunne samle nok designere. Til modeugen i februar sidste år, havde kun tre designere booket show. Derudover er modeugen også blevet beskyldt for at være blevet ”kendisuge”, mere end en såkaldt modeuge, skriver Dagbladet.

I juni sidste år meddelte Every Body Productions at de ville lancerer en alternativ modeuge i Oslo til februar, men Pål Vasbotten mener ikke, at dette initiativ har haft noget at gøre med beslutningen om, at aflyse den traditionelle Oslo Fashion Week.

Kilde: www.kjendis.no