Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

David Andersen på det engelske marked

Designeren satser offensivt på udlandet og åbner samtidig ny flagskibsbutik i København.
Designeren satser offensivt på udlandet og åbner samtidig ny flagskibsbutik i København.

David Andersen udvider sin forretning på flere fronter i øjeblikket. I går åbnede han sin nye flagskibsbutik på Hyskenstræde i København, og samtidig åbner han nu op for salg til nye markeder.

Mærket åbner derfor nye agenturer i England, New York og Barcelona. Ambitionen er, at de nye agenturer sammen med de eksisterende agenturer i Milano og Hong Kong skal gøre David Andersen større i udlandet end på hjemmemarkedet.

LÆS OGSÅ: “Aiayu, David og Barbara i Dubai med Vogue”

”Det engelske marked er helt nyt for os, men der har været en stor efterspørgsel, så nu prøver vi det af,” siger David Andersen til FashionForum.

Han fortæller, at årsagen til, at mærket først bliver introduceret i England nu, bunder i et ønske om at holde skarpt fokus i eksportstrategien.

”Det er vigtigt ikke at tage munden for fuld. Det handler ikke nødvendigvis om at have rigtig mange agenturer i mange lande, men hellere have få, der kan sælge. Man skal passe på med bare at skyde med spredehagl,” siger David Andersen, der også har indgået aftale med et agentur i New York, hvor mærket i forvejen bliver solgt i flere butikker.

LÆS OGSÅ: “David Andersen: Én messe for alle, tak”

Endelig fortæller designeren, at det kinesiske marked fortsat er i fokus. Her har David Andersen netop fået lanceret en kinesisk hjemmeside.

Ny flagskibs butik i København

Sideløbende med de internationale ambitioner, så holder David Andersen fast i hjemmemarkedet. Således åbnede han i går sin nye flagskibsbutik på Hyskenstræde 8 i København i naboejendommen til sin tidligere butik.

Den nye butik er på knap 100 kvadratmeter og ligger i et gammelt bageri, hvor de oprindelige to etager er bygget om til én, så der er højt til loftet – både i bogstavelig og overført betydning:

”Min stil er personlig, markeret, sofistikeret og en lille smule arrogant – jeg lader mig ikke påvirke af janteloven. Det stærke udtryk og holdbarhed er mine holdepunkter, når jeg designer. Det gælder også det nye butiksdesign,” siger David Andersen.

I begyndelsen af det nye år afholder David Andersen show under både Berlin Fashion Week og Copenhagen Fashion Week.