Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Udland

Bangladesh: 32 Walmart-fabrikker dumper sikkerhedstjek

Inspektionen af 200 Walmart-fabrikker viste, at 32 fabrikker ikke levede ikke op til basale sikkerhedskrav.
Inspektionen af 200 Walmart-fabrikker viste, at 32 fabrikker ikke levede ikke op til basale sikkerhedskrav.

Den amerikanske detailgigant Walmart har fået inspiceret i alt 200 fabrikker i Bangladesh, som virksomheden får produceret tøj på.

Inspektionerne, der blev iværksat efter Rana Plaza-kollapset i april, viser, at 32 af fabrikkerne ikke lever op til basale standarder i forhold til elektriske installationer samt brand- og bygningssikkerhed. Det skriver Fashionunited.

Inspektionerne af fabrikkerne er foretaget af den internationale auditørvirksomhed, Bureau Veritas.

Walmart har bedyret, at der er fulgt op på de fabrikker, som dumpede sikkerhedsinspektionerne, men to fabrikker er forblevet lukkede: Den ene fordi, den var for usikker og den anden fordi, der ulovligt var opført en ekstra etage.

Inspektioner er foretaget som led i Walmarts engagement i den såkaldte Alliance for Bangladesh Worker Safety, som er det nordamerikanske svar på den europæisk-funderede Accord on Fire and Building Safety in Bangladesh.

LÆS OGSÅ: ”Kritik af amerikansk Bangladesh-plan”

Walmarts rapport over inspektionerne møder imidlertid kritik fra Worker Rights Consortium, som har været med til at udforme Accord’en.

I et mailsvar til Bloomberg.com udtaler administrerende direktør i Worker Rights Consortium, Scott Nova, at rapporterne ”giver meget lidt reel information.”

”Deres pointsystem giver kun en generel vurdering. Det er for eksempel ikke til at sige om nogen af ​​disse fabrikker har ordentlige nødudgange,” lyder det fra Scott Nova.

Kilde: Fashionunited.co.uk, Bloomberg.com