Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Udland

Dansk tekstildesigner løber med ulden førstepræmie

Det er tredje gang Woolmark uddeler deres tekstilpris. Denne gang blev det danske Signe Rand Ebbesen, der løb med pengepræmien på 1.000 britiske pund.
Det er tredje gang Woolmark uddeler deres tekstilpris. Denne gang blev det danske Signe Rand Ebbesen, der løb med pengepræmien på 1.000 britiske pund.

Danske Signe Rand Ebbesen, der tog afgang fra Royal College of Art i sommer, er netop blevet belønnet med tekstilprisen Woolmark Texprint Award 2013.

Det er tredje gang prisen – og den medfølgende pengepræmie på 1.000 britiske pund (eller ca. 8.900 kr.) – uddeles til en designer, der bruger uld i tekstildesign på en “særlig innovativ måde”. Woolmark er en oprindeligt australsk mærkningsordning til uldprodukter.

Prisen blev uddelt af haute couture-designeren Maurizio Galante, der er medlem af Chambre Syndicale de la Haute Couture, og Woolmarks Peter Ackroyd, og som en del af præmien modtager den danske vinder ligeledes omfattende uddannelse i brugen af – og fordelene ved – uld via Woolmark.

Juryen pegede på Signe Rand Ebbesen som vinder, fordi hun bruger materialernes tekstur på en ganske suberb måde, fordi hun har en distinktiv stil og fordi hun har god forståelse for fordelene ved at bruge naturlige, bæredygtige fibre, lyder det i begrundelsen.

Dommer i konkurrencen, John Walsh, der er adm. direktør i den britiske luksuskoncern Abraham Moons and Sons, siger i en meddelelse om valget:

“Teksturene var smukke, og hun har også forstået at føje en kommerciel vinkel til sit arbejde. Det kan hun nå langt med.”

Og meddommer Estelle Williams, der er chef for kollektionsudvikling i det franske modehus Roland Mouret, er enig:

Hun har tænkt over kommercialiteten i sit arbejde, hvilket er meget vigtigt. Vi er vilde med Signes innovative teknikker, hvilket er præcis, hvad vi er på udkig efter hos Roland Mouret. Vi ville elske at få fingre i nogle af de tekstiler.”