Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Svensk designer vinder Muuse x N Degrees Award

Muuse og magasinet N Degrees har netop udpeget dette års skandinaviske vinder af talentkonkurrencen i samme navn. Vinderen blev valgt for sin evne til at finde nye måder at arbejde med mode og mønsterdesign.
Muuse og magasinet N Degrees har netop udpeget dette års skandinaviske vinder af talentkonkurrencen i samme navn. Vinderen blev valgt for sin evne til at finde nye måder at arbejde med mode og mønsterdesign.

Den svenske designer Emma Lindqvist fra Svenska Textilhögskolan er netop udnævnt som vinder af Muuse x N Degrees Award.

Vinderen blev valgt på grund af designerens høje bevidsthed om visuelle effekter i blandt andet hendes stofmanipulation gennem håndlavede mønstre, der af medredaktør hos N Degrees Dorothea Gundtoft blev beskrevet som udført med ”en avanceret teknisk sensibilitet”.

”Jeg kan især godt lide, den måde hun ser på fremtiden, for at finde nye måder at arbejde med samspillet mellem mode og mønsterdesign, og hvordan dette kan anvendes i en kommerciel virksomhed,” siger Dorothea Gundtoft, der havde det sidste ord i afgørelsen om førstepladsen.

LÆS OGSÅ: 300 designtalenter dyster i Muuse x Vogue-konkurrence

Finalisterne blev udpeget tidligere på året gennem en udstilling på CIFF-messen under Copenhagen Fashion Week. Her præsenteredes 35 udvalgte skandinaviske designere, for mere end 800 indkøbere og pressefolk, som derpå stemte deres favorit i finalen.

De fem finalister var Abril Vergara Lozano fra Sverige, Emma Lindqvist fra Sverige, Ida Klamborn fra Sverige, Naim Josefi fra Sverige and Trine Nielsen fra Danmark.

Anerkendelse fra mange sider

Vinderdesigneren, Emma Lindqvist, er samtidig deltager i talentkonkurrencen kaldet Muuse x Vouge Talents og har også vundet Lindex-awarden tidligere på året.

Hun får nu mulighed for at kreere en kollektion, der bliver produceret og solgt gennem Muuse, som vil stå for både produktion, marketing og salg af kollektion. Derudover vil Emma Lindqvist blive præsenteret i en udgave af N Degrees Magazine’s kaldet ”New Talent”.

Muuse.com er en webshop, der producerer små kollektioner fra typisk relativt nye og up-coming designere, og samtidig en portal der samler nyuddannede designere fra designskoler i hele verden.