Modescenen er som bekendt en flygtig størrelse, hvor farver, mønstre, snit og trends bliver udskiftet hurtigere end man kan nå at sige SS14. Det vil det nye online-magasin Less Magazine gerne ændre.

”Less Magazine tror på, at der i stedet skal fokus på, hvorledes moden ikke behøver at være dikteret af trends og en køb-og-smid-væk kultur. Magasinet er derfor en inspirationskilde for den mere kritiske læser med omtanke for bæredygtighed, slow clothing-tendensen samt med kreativiteten som omdrejningspunkt,” skriver folkene bag det nye magasin i en pressemeddelelse.

Magasinet er startet af to antropologistuderende, en beklædningshåndværker og en økonomistuderende og de fire får opmuntrende ord med på vejen fra Maria Mackinney-Valentin, der er underviser på Kunstakademiets designskole.

”Moden er nødt til bevæge sig i en bæredygtig retning, hvor langsomt er cool. En af de vigtige stemmer i forhold til slow clothing kunne meget vel være Less Magazine, som jeg støtter og vil anbefale til mine studerende og modebranchen,” udtaler Maria Mackinney-Valentin i en pressemeddelelsen.

Første issue af bladet bliver lanceret i dag og fremover vil det efter planen udkomme to gange årligt.