Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nyt magasin stiller skarpt på slow clothing

Bæredygtigt håndværk, kvalitet og slow clothing frem for fast fashion er tankesættet bag det nye Less Magazine, der går i luften i dag.
Bæredygtigt håndværk, kvalitet og slow clothing frem for fast fashion er tankesættet bag det nye Less Magazine, der går i luften i dag.

Modescenen er som bekendt en flygtig størrelse, hvor farver, mønstre, snit og trends bliver udskiftet hurtigere end man kan nå at sige SS14. Det vil det nye online-magasin Less Magazine gerne ændre.

”Less Magazine tror på, at der i stedet skal fokus på, hvorledes moden ikke behøver at være dikteret af trends og en køb-og-smid-væk kultur. Magasinet er derfor en inspirationskilde for den mere kritiske læser med omtanke for bæredygtighed, slow clothing-tendensen samt med kreativiteten som omdrejningspunkt,” skriver folkene bag det nye magasin i en pressemeddelelse.

Magasinet er startet af to antropologistuderende, en beklædningshåndværker og en økonomistuderende og de fire får opmuntrende ord med på vejen fra Maria Mackinney-Valentin, der er underviser på Kunstakademiets designskole.

”Moden er nødt til bevæge sig i en bæredygtig retning, hvor langsomt er cool. En af de vigtige stemmer i forhold til slow clothing kunne meget vel være Less Magazine, som jeg støtter og vil anbefale til mine studerende og modebranchen,” udtaler Maria Mackinney-Valentin i en pressemeddelelsen.

Første issue af bladet bliver lanceret i dag og fremover vil det efter planen udkomme to gange årligt.