Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Alt det bedste: Cover-redaktør elsker Henrik Vibskov

Hvad var den allerbedste modeoplevelse onsdag? Hver dag giver FashionForum mikrofonen til en dansk modeekspert, der kan gøre læserne lidt klogere på, hvad der især hitter ved den københavnske modeuge.
Hvad var den allerbedste modeoplevelse onsdag? Hver dag giver FashionForum mikrofonen til en dansk modeekspert, der kan gøre læserne lidt klogere på, hvad der især hitter ved den københavnske modeuge.

COPENHAGEN FASHION WEEK SS14. Modeugen er over os, og Danmarks dygtigste modeeksperter fortæller om deres bedste oplevelser på FashionForum.

Onsdag stod – især – i herremodens tegn, og her ser moderedaktør på Cover Chris Pedersen tilbage på dagens bedste oplevelser:

”Kodeordet onsdag var queer – en opløsning af køn og normalitet. Det startede med Asger Juel Larsen. Han har flere gange kombineret amerikansk basketballkultur med masser af humor, og denne gang blandede han sportskulturen med noget meget gay – fx transparente materialer på herremodeller,” lyder det fra moderedaktøren, der fortsætter:

Asger Juel Larsen SS14

(Foto: Asger Juel Larsen)

“Jean Phillip har altid leget med det – hverken tvekønnede eller trans’ede men snarere en redefinering af maskuliniteten. Således også denne gang.

Og endelig var der Henrik Vibskov, hvis første sæt var en mand, der kom gående med indisk kjortel og sorte herrelædersko med påsat høj hæl som på damesko.

Henrik Vibskov SS14

(Foto: Henrik Vibskov)

Dansk herretøj er enormt spændende, det er virkelig på herresiden, vi ser de store skred i øjeblikket. Det er der, tingene sker og forandrer sig.

Min favorit i dag (onsdag, red.) var helt klart Henrik Vibskov. Især på grund af mønstrene, der hentede deres farveinspiration i 1920’erne og især i Sonia Delaunays (fransk maler, red.) farveunivers.

Der sker altid en opløsning af kultur i Henrik Vibskovs kollektioner. Det er det han kan. Han integrerer fx elementer og symboler fra flere etniciteter, men dette er første gang, jeg har set ham også opløse kønnet. Han tvinger os til at overveje, hvem der er kvinde, og hvem der er mand. Han mikser altid etniciteter – denne gang miksede han også køn.

Foruden Henrik Vibskov var jeg også vild med showdebuttanten Mark Tan. Det var bare pisseflot. Han afprøver virkelig, hvor meget man kan pushe en form og en silhuet og så samtidig bibeholde det feminine.

Mark Tan SS14

(Foto: Mark Tan)

Mark Tan tager de her enormt højteknologiske materialer som fx neopren, og så gør han det elegant, samtidig med, at han arbejder meget med volumen. Det handlede om, hvor meget man kan skubbe til materialerne. En tendens, jeg i øvrigt også lagde mærke til ved designskolernes fælles show i juli. Mark Tan – det var meget raffineret og fanme flot.”