Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Modeuge

Optakt til modeugen: Ganni

NEDTÆLLING: Copenhagen Fashion Week er lige om hjørnet. FashionForum har talt med en række af spillerne bag. Følg med hver dag og se, hvordan den danske modebranche forbereder sig til begivenheden.
NEDTÆLLING: Copenhagen Fashion Week er lige om hjørnet. FashionForum har talt med en række af spillerne bag. Følg med hver dag og se, hvordan den danske modebranche forbereder sig til begivenheden.

Helene Skytte, Head of PR & Communications, Ganni

Hvordan forbereder du dig til Copenhagen Fashion Week?

– Forberedelserne har været i gang længe. Ugen op til og under Copenhagen Fashion Week er meget intense og lange dage for mig. Vi har en tæt dialog med både CIFF, hvor vi udstiller og Copenhagen Fashion Week. Vi taler frem og tilbage omkring, hvilken presse som er vigtig og skal flyves ind. Der er forberedelser til messens officielle magasin Gazette, hvor vi forbereder interview og planlægger modeserier. Jeg har super travlt i hele juli måned og indtil modeugen er overstået med at forberede events, tale med udenlandske journalister, sende invitationer ud, finde location, booke stylister, koreograf, dj, modeller, catering, udstyr, behandle rsvp, pressemeddelelser etc. Jeg holder altid først sommerferie efter modeugen.

Hvad er din vigtigste funktion under modeugen?

– Det vigtigste er, at jeg får talt rigtig meget med pressen og får dem informeret og interesseret i Ganni. Derudover at vores event bliver en succes og at vi får optimal pressedækning.

Hvordan ser dine dage ud under selve Copenhagen Fashion Week?

– Der er virkelig run på i modeugen og jeg arbejder rigtig meget. Allerede fra mandag er der arrangementer hver dag. Hele ugen har jeg diverse møder med journalister, forskellige medier og magasiner plus at vores eget event skal planlægges færdig. Det strømmer også ind med mails og telefonkald sådan en uge, og alle skal have et pænt svar tilbage. Jeg tager også rundt til nogle shows og ofte har vi nogle VIP-journalister, som jeg viser rundt i byen og giver en god oplevelse af Copenhagen Fashion Week. Det bedste ved modeugen er at få forløst de ting, som man har arbejdet på så længe.

Hvad er dine forventninger til Copenhagen Fashion Week SS14?

– Håber meget at Copenhagen Fashion Week bliver en stor success med mange besøgende. Det er vigtigt for den danske mouge, at der kommer de rigtige indkøbere og presse til København. Det skulle jo gerne resultere i, at der bliver lagt mange gode ordrer på messen og at vi får en god pressedækning for dansk mode. Det er altid en fantastisk uge, hvor stemningen er god og især om sommeren sprudler byen af liv og energi – Jeg håber derfor vi kan give udlandet det bedste indtryk af Copenhagen Fashion Week.

Hvad er det eneste som du ikke vil gå glip af under den københavnske modeuge?

– Jeg ser først og fremmest frem til, at møde alle de fantastiske mennesker som kommer til landet i modeugen. Det er super inspirerende, at møde den internationale presse. Jeg vil selvfølgelig ikke gå glip af vores Ganni-event og visning om fredagen, det har vi arbejdet længe på.