Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Auktionspriser på mink stiger – igen

Grundet et højt kvalitetsniveau og kinesiske opkøbere, slog Kopenhagen Fur endnu en gang rekord under deres juni-auktion.
Grundet et højt kvalitetsniveau og kinesiske opkøbere, slog Kopenhagen Fur endnu en gang rekord under deres juni-auktion.

Efter Kopenhagen Furs seneste pelsauktion – som strakte sig over syv dage her i juni – står det klart: De danske avleres minkskind er stadig eftertragtede.

Prisstigningen var i denne omgang på seks pct., hvilket medførte en ny prisrekord og en samlet omsætning på 2,98 mia. kr. Gennemsnitsprisen på de danske minkskind ligger nu på 606 kr. pr. stk. Det skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

”Danske minkavlere arbejder målrettet på at producere et højkvalitetsprodukt, og det giver en unik førerposition på det internationale pelsmarked. Belønningen falder i form af kontant afregning i vores auktionssal,” siger adm. direktør Torben Nielsen i samme meddelelse.

LÆS OGSÅ: Minkproduktion fordoblet siden 2001

Pelsauktionen var også denne gang domineret af kinesiske opkøbere, Kopenhagen Fur mener, interessen skyldes den danske kvalitet:

”I de senere måneder er verdensmarkedsprisen på lavkvalitetsmink, primært produceret i Kina, faldet mærkbart, mens mink af høj kvalitet bliver stadig dyrere,” skriver Kopenhagen Fur.

Kopenhagen Fur mangler at afholde en auktion i denne sæson. Hvis gennemsnitsprisen holder stik, forventes virksomhedens årsomsætning for 2013 at runde 13 mia. kr.