Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland

Hvor får branchen egentlig produceret tøj?

Danish Fashion Institute lancerer survey om hvilke produktionslande den danske modebranche benytter.
Danish Fashion Institute lancerer survey om hvilke produktionslande den danske modebranche benytter.

Der har i de seneste år været et stigende fokus på produktion og leverandørkæder i modebranchen, og efter fabrikskollapset i Bangladesh den 24. april i år er dette fokus kun blevet mere intenst.

Derfor lancerer Danish Fashion Institute nu en online-survey (se link nederst), som skal give et grundigere indblik i, hvilke lande de danske mode- og tekstilvirksomheder producerer i. Det skal gøre både DAFI og branchen som helhed bedre i stand til at imødegå fremtidige problemer præventivt.

”Ulykken i Bangladesh har rejst diskussionen om et øget behov for indsigt i danske virksomheders leverandørkæder. For at kunne servicere den danske modebranche mest optimalt er vi i DAFI interesserede i at høre fra hele branchen, hvor deres primære og sekundære produktion finder sted. Således vil vi være bedst klædt på til at forudse fremtidige risikofaktorer og afgøre, hvor der skal sættes ekstra ind,” siger Jonas Eder-Hansen, som er udviklingsdirektør i Danish Fashion Institute.

Alle danske modevirksomheder, der selv producerer eller får produceret i udlandet inviteres til at deltage i undersøgelsen.

Besvar undersøgelsen her.

DAFI understreger, at data fra undersøgelsen behandles strengt fortroligt, og at information ikke vil blive videregivet til 3. part uden virksomhedens samtykke.