Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Udland

Pandora overvejer produktion uden for Thailand

Pandora har siden 2008 oplevet en del uro i produktionslandet Thailand. Det får nu bestyrelsen i virksomheden til at overveje nye lande til smykkeproduktionen.
Pandora har siden 2008 oplevet en del uro i produktionslandet Thailand. Det får nu bestyrelsen i virksomheden til at overveje nye lande til smykkeproduktionen.

Salget af Pandora-smykker stiger på en række afgørende markeder. Det giver travlhed og overvejelser om nye udvidelser på fabrikken i Thailand, hvor samtlige af Pandoras smykker i dag produceres. Det skriver Business.dk.

Det er dog ikke sikkert, at Pandora vil være 100 pct. afhængig af sin produktion i Thailand.

»Det kan være risikabelt at lægge alle æg i samme kurv. Det giver mening at sprede risikoen, skriver de jo i alle managementbøgerne,« siger Thomas Nyborg, topchef hos Pandora Productions til Business.dk.

LÆS OGSÅ: Maria Black åbner første egen butik

Siden 2008 har Thailand voldt en del bekymringer for Pandoras bestyrelse i Danmark. Blandt andet herskede der i 2010 borgerkrigslignende tilstande, der foregik i gaderne, kun 25-30 kilometer fra Pandoras fabrik, og senest har oversvømmelser ramt Thailand.

Og det kan få afgørende betydning for Pandora-produktionens fremtid.

»Asien er et af de områder, hvor vi forventer os vækst, så der vil være noget idé i at komme tættere på nogle af de største markeder her. Det vil være oplagt,« siger Thomas Nyborg, der dog selv er af den opfattelse, at fordelene i Thailand er så store, at de opvejer risiciene.

Den danske smykkekoncern forventer dog, ifølge Business.dk, at runde 5.000 ansatte i Thailand inden for få måneder, og derudover at hæve salget til 7,2 milliarder kroner i 2013.

Kilde: Business.dk