Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Økonomi

Danish Fashion Institute: Vi indhenter underskud i år

"Det er desværre hvad der kan ske, når man arrangerer så stort et projekt, som Fashion Summit er," lyder det fra direktør Eva Kruse om årets resultat.
"Det er desværre hvad der kan ske, når man arrangerer så stort et projekt, som Fashion Summit er," lyder det fra direktør Eva Kruse om årets resultat.

Danish Fashion Institute har netop fremlagt regnskab for 2012, og med en omsætning på 10 mio. kr. viste Fonden et negativt resultat på 346.000 kr.

Adm. direktør i Danish Fashion Institute Eva Kruse forklarer, at underskuddet skyldes, at 2012 bød på det bæredygtige mega-event Copenhagen Fashion Summit, hvor en væsentlig forventet offentlig bevilling bortfaldt i sidste øjeblik:

“Det er desværre hvad der kan ske, når man arrangerer så stort et projekt, som Fashion Summit er,” lyder det til FashionForum fra Eva Kruse, der fortsætter:

“Som organisation er det ikke vores formål at generere et overskud, men det er naturligvis rigtig skidt, at vi kommer ud af 2012 med et underskud. Fordi vi er en lille organisation til at løfte alle opgaverne, var vi ikke i stand til at lave tilstrækkeligt med besparelser i sidste øjeblik, da bevillingen bortfaldt.”

Eva Kruse understreger, at sidste års negative resultat absolut ingen konsekvenser får for medlemsvirksomheden, endsige for de planlagte aktiviteter i år:

“Det er business as usual. Hverken modeugen eller de planlagte medlemsaktiviteter kommer til at lide under det, og vi arbejder målrettet på at reetablere grundkapitalen og rette underskuddet helt op i indeværende år. Det ser heldigvis ud til, at det lykkes,” lyder det fra direktøren.

I maj 2012 afholdt Danish Fashion Institute for anden gang verdens største topmøde om bæredygtig mode og samfundsansvar i København – Copenhagen Fashion Summit.

“Eventen var igen en stor succes med deltagere fra verdens førende modevirksomheder og NGO’er og mere end 1.000 deltagere fra 27 lande. Og vi gentager jo succesen i 2014,” lyder det fra direktøren.

Copenhagen Fashion Summit 2014 løber af stablen i Operaen i København den 24. april 2014.